Europarlamentar PSD, critici după anunţul făcut de Iohannis despre redeschiderea şcolilor: Nu se prezintă nicio măsură luată privind redeschiderea în siguranţă a şcolilor

  • Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a criticat marţi anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis privitor la redeschiderea şcolilor.
  • Europarlamentarul susţine că susţine că autorităţile nu au prezentat un buget clar alocat acestui proces.
  • Victor Negrescu: ”Nu se prezintă nicio măsură luată privind redeschiderea în siguranţă a şcolilor.”
176 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD, critici după anunţul făcut de Iohannis despre redeschiderea şcolilor: Nu se prezintă nicio măsură luată privind redeschiderea în siguranţă a şcolilor

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a criticat, marţi, pe Facebook, anunţul „triumfalist” privind redeschiderea şcolilor.

Nu există încă un ordin al miniştrilor responsabili privind măsurile necesare redeschiderii şcolilor deşi mai sunt doar câteva zile până la acel moment; ni se spune că de fapt toată Europa a ţinut şcolile deschise şi că poate ar fi bine să facem şi noi la fel, acum, după un an, când apare riscul unor altor tulpini mai contagioase”, a scris pe Facebook europarlamentarul.

Acesta susţine că autorităţile nu au prezentat un buget clar alocat acestui proces. „Nu se prezintă nicio măsură luată privind redeschiderea în siguranţă a şcolilor (testare, vaccinare, asigurare perimetru şcolar, asistenţă medicală în şcoli, transport şcolar special, etc.); nu se explică cum vor fi gestionate faptic cazurile de coronavirus din şcoli sau situaţiile în care profesorii, din motive medicale, nu se prezintă la ore”, a mai scris Victor Negrescu.

Europarlamentarul spune că în urmă cu câteva săptămâni a prezentat public un set de măsuri privind redeschiderea şcolilor şi relansarea procesului educaţional în condiţii de siguranţă şi de calitate. „Din păcate, probabil că cele aproximativ 30 de pagini din raport erau prea greu de citit. În schimb au avut timp să redeschidă înainte păcănelele”, a mai scris Negrescu pe reţeaua de socializare.

Şcolile se redeschid începând din 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunţat Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.

Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii şi pentru dascăli”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici