Europarlamentar român: Democraţia este în pericol

Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de şoc toţi decidenţii statului, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac într-o postare cu titlul „Democraţia în pericol”

2656 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar român: Democraţia este în pericol

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Democraţia în pericol. Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj prezentat recent, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de şoc toţi decidenţii statului”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul apreciază că primul motiv pentru care românii sunt atât de dezamăgiţi de prezent este lipsa de lideri politici credibili.

„Viaţa politică a ajuns atât de jos pentru că este dominată de jocuri politice mărunte, minciună şi lipsă totală de transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici. Prăpastia dintre cetăţeni şi clasa politică este uriaşă, iar ea s-a adâncit şi mai mult odată cu criza de sănătate. Luptele de putere la vârf, agresive şi fără un reper concret, construiesc o imagine falsă a democraţiei în faţa cetăţenilor, îndreptându-i foarte uşor în braţele populiştilor şi extremiştilor. Ignoranţa, lipsa de soluţii şi de viziune a politicienilor ne-au adus în punctul în care suntem astăzi”, adaugă Tomac.

Potrivit acestuia, politicienii au abandonat obiective strategice, precum aderarea la zona Euro, intrarea în Spaţiul Schengen şi atragerea de fonduri europene pentru a dezvolta în mod egal toate regiunile ţării.

„Mai presus de orice, au abandonat educaţia. Toată lumea civilizată înţelege că un rol cheie spre a le oferi românilor o perspectivă de viitor pozitivă este educaţia. Aceasta a fost supusă în aceşti 30 de ani unor reforme haotice, fără nicio ţintă. În consecinţă, după doar trei decenii, românii au uitat ce a însemnat comunismul şi crimele sale, iar generaţiile tinere nu au idee ce au însemnat închisorile comuniste, nu au auzit niciodată despre fenomenul Piteşti. Nu avem voie să uităm. România va fi respectată peste tot în lume atunci când vom începe să ne respectăm trecutul, oamenii şi faptele care sunt adevăratele modele pentru societatea noastră”, conchide Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici