Europarlamentarii UDMR nu vor intrarea lui Becali în grupul PPE

Europarlamentarii UDMR nu vor fi de acord cu intrarea lui George Becali în grupul PPE din Parlamentul European deoarece acesta a candidat "în culorile PRM", potrivit declaraţiei făcute, marţi, de preşedintele Uniunii, Marko Bela.

20 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarii UDMR nu vor intrarea lui Becali în grupul PPE

Preşedintele UDMR Marko Bela (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Noi, personal, cu domnia sa nu am avut niciun fel de litigii, (...), dar a intrat în Parlamentul European în culorile PRM şi nu vom fi de acord ca europarlamentarii PRM să vină în Partidul Popular European", a declarat el, întrebat despre poziţia Uniunii faţă de intenţia lui Becali de a intra în grupul PPE.

El a explicat că George Becali a fost ales după ce a candidat pe lista unui partid care nu face parte din PPE şi, în consecinţă, are nevoie, pentru a intra în acest grup, de acordul parlamentarilor din România care fac parte din acest grup politic.

Pe de altă parte, Marko Bela a menţionat că, de această dată, europarlamentarul Laszlo Tokes, care a fost ales pe listele Uniunii nu va mai avea nevoie de un acord prealabil pentru a face parte din grupul PPE din Parlamentul European.

"Acum, fiind pe lista UDMR, nu va mai fi nevoie de acordul celorlalţi pentru a fi membru în PPE”, a arătat liderul UDMR, adăugând că, până în prezent, nu a discutat acest subiect cu Laszlo Tokes.

Candidatul PRM George Becali s-a aflat, duminică, pentru câteva minute, în faţa sediului PDL din Aleea Modrogan 22, unde a discutat cu Cristache Rădulescu, preşedintele CJ Ilfov, după care a spus că a venit să negocieze cu PDL şi să primească acordul de a adera la familia popularilor europeni, fiind sigur că este deja eurodeputat.

Becali s-a oprit cu maşina, duminică, în faţa sediului PDL, a vorbit cu un şofer, iar la scurt timp a ieşit din sediul partidului Cristache Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liderul filialei PDL din judeţ.

Cristache Rădulescu l-a salutat pe Becali cu formula "Comandante, ce faci comandante?", iar cei doi au discutat pentru câteva minute, după care democrat-liberalul a plecat.

Becali le-a spus ziariştilor, după plecarea lui Cristache, că a venit pentru aranjamente legate de intrarea în familia populară europeană.

"Eu sunt deja europarlamentar, de aia am venit, ca să facem... aranjamente pentru Parlamentul European, pentru familia popularilor", a spus Becali, întrebat de ce a venit la sediul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici