Europarlamentarul Adina Vălean, în "semi-cercul puterii" din PE

Europarlamentarului PNL Adina Vălean i-a fost alocat un loc în "semicercul puterii", adică primul rând de locuri din sălile de plen ale Parlamentului European de la Strasbourg şi Bruxelles, care sunt rezervate în mod tradiţional preşedinţilor grupurilor politice din PE.

841 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Adina Vălean, în "semi-cercul puterii" din PE

Adina Vălean (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de PNL, în acest moment grupul ALDE, din care fac parte liberalii, este reprezentat în primul rând din plen de către preşedintele Guy Verhofstadt şi de către Vălean.

De asemenea, potrivit sursei citate, eurodeputatul Vălean este şi primul europarlamentar român din istorie căruia îi este alocat până la finalul mandatului un loc în "semicercul puterii" din sala de plen a PE.

Votată la sfârşitul anului trecut drept "cel mai influent parlamentar european", Adina Vălean este, totodată, împuternicită să ia parte la conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlamentul European (în cazul absenţei preşedintelui Verhofstadt) - locul unde se discută cele mai importante decizii pentru Uniunea Europeană, precizează comunicatul PNL.

Sursa citată mai menţionează că din 2007 de când este europarlamentar, Adina Vălean a avut câteva dintre cele mai importante rapoarte din Parlamentul European (Raportul privind scăderea preţurilor la roaming, Raportul referitor la libertatea de mişcare a cetăşenilor în interiorul Uniunii, Raportul pe cetăţenie sau cel pe infrastructură - n.r.) şi este vicepreşedintele grupului ALDE din PE, al treilea cel mai important grup politic european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici