Europarlamentarul Maria Grapini, despre atacul lui Tudose la multinaţionale: Nu trebuia să spună că au mobilizat oamenii

Europarlamentarul S&D Maria Grapini a declarat, joi, pentru agenţia de presă Mediafax, că premierul Mihai Tudose s-a "hazardat" când a acuzat multinaţionalele că au mobilizat protestatarii din faţa Guvernului, sarcina Executivului fiind aceea de a trata toţi investitorii echidistant.

831 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Maria Grapini, despre atacul lui Tudose la multinaţionale: Nu trebuia să spună că au mobilizat oamenii

Europarlamentarul Maria Grapini, despre atacul lui Tudose la multinaţionale: Nu trebuia să spună că au mobilizat oamenii

”Mi-e greu să spun, dar eu nu m-aş fi hazardat să fac o asemenea afirmaţie. În primul rând, eu nu sunt de principiu să facem această învrăjbire între mici, mari, între profesii...Niciodată nu am susţinut acest lucru. Multinaţionalele… Eu, ca preşedinte de patronat, mult timp am cerut să avem un tratament egal. Am luptat şi am şi schimbat, era legea investitorului. Cred că nu trebuia să se spună de la nivel de guvern că multinaţionalele au mobilizat oamenii”, a declarat Maria Grapini.

Ea a mai spus că, eventual, era o problemă a organizaţiilor neguvernamentale sau a partidelor să acuze acest lucru.

”Ca şi Executiv, după părerea mea, nu, pentru că tu trebuie să tratezi echidistant această problemă, tu trebuie să ai grijă să faci reglementări şi prin instituţii control, încât să nu existe derapaje şi discriminări între multinaţionale şi IMM”, a adăugat europarlamentarul.

Pe de altă parte, ea a susţinut că, iniţial, românii protestau contra unor proiecte de legi, dar că acestea îşi urmau cursul constituţional.

”Acum, după ce s-a votat OUG cu modificările Codului Fiscal, au venit şi au aruncat cu hârtie igienică. Nu e de bine. Chiar şi în această perioadă. Ieri am analizat protestele pentru Malta şi se pregăteşte o rezoluţie. În toate ţările sunt mişcări democratice, dar nu dă bine. E un moment în care, iată, trebuie să se ia o decizie dacă ne dă Agenţia (Europeană a Medicamentelor – n.r.) sau nu şi se vede această nelinişte a populaţiei în stradă. Era de evitat dacă se putea”, a conchis Grapini.

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern în care se adoptă modificări la Codul Fiscal, că iniţial sindicatele şi patronatele au fost de acord cu modificările, dar apoi au reacţionat la externalizarea profitului şi "s-au inflamat nişte multinaţionale".

"Felicitări, domnule ministru, pentru alocuţiunea de la început, tocmai am aflat acum că sunt nişte sucursale ale unor bănci care au dat liber angajaţilor pentru a putea participa la mitingul din faţă, deci sunteţi pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase pe chestia asta, eu vă felicit. Poate o să plătească şi ei impozite", a spus premierul Tudose către ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici