Eutanasierea câinilor ar putea fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor a elaborat, miercuri, un nou raport la proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă.

619 afișări
Imaginea articolului Eutanasierea câinilor ar putea fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor

Eutanasierea câinilor ar putea fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Vasile Gherasim a precizat că membrii comisiei au decis că "autorităţile locale sunt îndrituite să ia orice măsură cred de cuviinţă, inclusiv de eutanasiere, după consultarea cetăţenilor din localităţile respective".

El a explicat că în precedentul raport eutanasierea era decisă de consiliul local, fără consultarea cetăţenilor şi a fost modificat introducându-se obligativitatea consultării cetăţenilor în această problemă.

"Consultarea se face prin diverse metode, inclusiv prin studii, sondaje de opinie, referendum, cine are bani, dacă nu, adunări pe cartiere. Fiecare cum crede de cuviinţă", a adăugat Gherasim.

El a mai spus că o altă modificare faţă de precedentul raport este faptul că s-a generalizat sistemul cip şi de evidenţiere a câinilor. Gherasim a arătat că vor fi montate cip-uri şi la câinii din curţi, din proprietatea cetăţenilor şi la cei din stradă.

În privinţa sterilizării, prevederile au rămas aceleaşi, sterilizarea făcându-se transparent, cu participarea ONG-urilor.

Camera Deputaţilor a dezbătut în sesiunea trecută raportul întocmit de Comisia de adminstraţie la proiectul legii câinilor fără stăpâni, dar nu a dat votul final, decizând retrimiterea lui la comisie pentru un nou raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici