EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources.

29 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

Călin Popescu Tăriceanu îşi argumentează acuzaţiile faţă de vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Emil Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi "avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire". Mai mult decât atât, în plângere se susţine că primul-ministru Boc cunoştea că susţinerile sale sunt neadevărate, făcând referiri anterioare potrivit cărora a studiat documentaţia în cauză şi cunoştea cadrul legal în materie.

Călin Popescu Tăriceanu solicită instanţei să-l oblige pe primul-ministru Emil Boc la plata de daune morale de 100.000 de lei şi la publicarea hotărârii judecătoreşti pronunţate în două numere consecutive a două cotidiane naţionale, cu aceleaşi caractere ca şi articolele de fond.

De asemenea, fostul premier cere instanţei să-l oblige pe Emil Boc să difuzeze pe cheltuiala sa conţinutul dispozitivului hotărârii judecătoreşti pronunţate, în două zile consecutive, la posturile de televiziune Realitatea TV, Antena 3 şi B1 TV, în intervalul orar 20:00-22:00, dar şi la plata cheltuielilor de judecată.

"În fapt, cu ocazia mai multor intervenţii publice, în luna februarie 2009, pârâtul Boc Emil a făcut afirmaţii calomnioase, defăimătoare la adresa subsemnatului. În speţă, pârâtul a afirmat, sub diferite forme, că am încălcat legea, că am prejudiciat interesele României, că am făcut un abuz, că am premeditat o afacere în favoarea unor grupuri de interese", se arată în documentele depuse la instanţă.

De asemenea, Tăriceanu susţine că aceste afirmaţii au fost făcute în legătură cu aprobarea Hotărârii de Guvern 1446/2008, privind aprobarea Actului adiţional numărul 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources Ltd.

"Astfel, la data de 9 februarie, cu ocazia unei prezentări, în Parlamentul României, pârâtul Boc Emil a afirmat că aş fi «pus la cale afacerea Sterling Resources», că «îi sprijin în continuare pe cei cu care am pus la cale această măsură prin care un contract de explorare şi partajare a profitului a fost transformat într-un contract de acord petrolier şi concesiune»", se mai precizează în cererea de chemare în jduecată.

De asemenea, fostul premier spune că Emil Boc şi-a continuat afirmaţiile neadevărate, insinuând că ar fi săvârşit "o «acţiune premeditată», «din 2007 şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz»".

"Toate acestea sunt afirmaţii grave. Ele sunt cu atât mai grave, cu cât nu vin din partea unui politician de opoziţie, ci vin chiar din partea persoanei care ocupă funcţia de prim-ministru al României, reprezentând Guvernul şi statul român, drept pentru care afirmaţiile sale se bucură de o prezumţie de veridicitate sporită. Toate aceste afirmaţii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputaţiei mele, imaginii mele publice şi îmi produc un prejudiciu moral. De asemenea, astfel de dezinformări neadevărate, iresponsabile aduc atingere încrederii pe care cetăţenii trebuie să o aibă în sistemul de guvernământ democratic şi în instituţiile statului", mai susţine Tăriceanu în plângere.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici