Explicaţiile lui Cîţu cu privire la studiile universitare din SUA. Premierul se gândeşte la înfiinţarea unui Alumni Club pentru absolvenţii români

  • Florin Cîţu a dat explicaţii, joi, despre studiile sale universitare.
  • Premierul spune că în SUA cei care au completat cursul de master se pot înscrie la doctorat fără să facă o disertaţie.
  • Cîţu: „Informaţia este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun”.
2151 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile lui Cîţu cu privire la studiile universitare din SUA. Premierul se gândeşte la înfiinţarea unui Alumni Club pentru absolvenţii români

„Informaţia este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte bucuros că, brusc, o investigaţie top notch a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Acum e clar, avem diploma, au scris cei de la universitate clar că este o diplomă acolo, deci nu este nicio problemă cu diploma”, afirmă Florin Cîţu.

Premierul spune că este mândru de universitatea unde a studiat.

„Eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate de top 50 la nivel global. La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat acceaşi universitate şi acum mă tot gândeam că poate ar fi o oportunitate dacă mai sunt în România oameni care au terminat aceeaşi universitate să facem un Alumni Club, să mai vorbim să vedem cum a fost acolo”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa şi apoi, până în 2002, a studiat la aceeaşi universitate un doctorat, însă „fără dizertaţie”.

„Restul informaţiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universităţii unde scrie foarte clar şi foarte simplu. Cine a completat cursul de master, se poate înscrie la cele doctorale fără să facă o disertaţie”, a declarat premierul.

Presa din România a scris miercuri că premierul Cîţu a minţit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA.

În replică, guvernul a transmis că premierul „a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul” şi nu a dorit „niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici