Falcă: Alianţa PDL-PNL trebuie să se transforme în 2015 într-un partid puternic de dreapta

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, că alianţa dintre PDL şi PNL trebuie în 2015 să se transforme într-un partid puternic de dreapta.

309 afișări
Imaginea articolului Falcă: Alianţa PDL-PNL trebuie să se transforme în 2015 într-un partid puternic de dreapta

Falcă: Alianţa PDL-PNL trebuie să se transforme în 2015 într-un partid puternic de dreapta (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Falcă a făcut această declaraţie înainte de şedinţa BPN al PDL, întrebat când ar fi oportună realizarea unei fuziuni între PDL şi PNL. "Eu cred că noi trebuie să începem astăzi cu ceea ce înseamnă relaţiile între noi, crearea unui program comun, să ajungem la nivelul de a avea o alianţă, dar eu cred că imediat după 2014, în 2015 această alianţă trebuie să se transforme într-un partid puternic de dreapta. Dacă noi ne apucăm acum să discutăm şi să realizăm o fuziune, înseamnă că avem de rezolvat problemele noastre interne şi nu vrem să rezolvăm problemele cetăţenilor", a explicat Gheorghe Falcă.

El a fost întrebat dacă asta ar însemna ca la alegerile din 2016 dreapta să vină cu un singur partid. "Da şi sper să avem în 2016 preşedintele României, câştigat în 2014", a adăugat Falcă.

Falcă a precizat că de un an de zile spune în interiorul partidului şi în afara partidului că dreapta românească trebuie să se unească. "Cred că duşul rece pe care l-au primit ambele partide şi PNL şi PDL duce la aceste negocieri, la unificarea dreptei spun eu până la crearea unui partid puternic de dreapta", a mai declarat Falcă.

El a arătat că, statistic, partidele se numesc instituţii atunci când depăşesc 30% în sondaje şi cluburi atunci când nu depăşesc 20% în sondaj. "Noi astăzi trebuie să recunoaştem dacă suntem sinceri faţă de electoratul de dreapta că avem cluburi PNL şi PDL şi prin unificare putem crea un partid puternic de dreapta în speranţa că şi celelalte forţe mai mici de dreapta vor veni în această construcţie astfel încât viaţa politică în România să se bazeze pe valori, stânga cu valorile lor, dreapta cu valorile noastre", a mai spus Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici