Falcă despre propunerea lui Dragnea: PSD urmăreşe să-şi aducă primari în partid prin şantaj

Preşedintele PDL Arad, primarul Gheorghe Falcă, spune că propunerea vicepremierului Liviu Dragnea de a legaliza o perioadă migraţia primarilor are ca scop de a aduce în PSD, ”prin şantaj”, primari de la alte partide, înainte de campania electorală, pentru că Ponta ”este în cădere în sondaje”.

276 afișări
Imaginea articolului Falcă despre propunerea lui Dragnea: PSD urmăreşe să-şi aducă primari în partid prin şantaj

Falcă despre propunerea lui Dragnea: PSD urmăreşe să-şi aducă primari în partid prin şantaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, vineri seară, pentru a comenta propunerea lui Liviu Dragnea de a acorda două săptămâni aleşilor pentru a trece la alte partide fără a-şi pierde mandatul, liderul PDL Arad, Gheorghe Falcă, a spus că PSD urmăreşte să aducă ”prin şantaj” primari în partid.

”Se ştie că PSD este cel mai corput partid, iar în momentul în care nu mai au voturi şi posibil nu mai pot fura, vor să aducă primari prin şantaj. Având un candidat incompetent ca domnul Ponta, care este în cădere în sondaje, vor să fure primari de la alte partide”, a spus Falcă.

Primarul Aradului a spus că este convins că ”cei care vor dreptate până la capăt şi care se bazează pe valorile creştine ,şi nu cele ateiste ale domnului Ponta se vor opune propunerii PSD”.

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă, aflat la al treilea mandat de primar, anunţa la începutul anului că este membru în Fundaţia "Mişcarea Populară" din vara anului 2013, susţinând însă că ştie să facă diferenţa între activitatea sa în fundaţie şi responsabilitatea pe care o are în calitate de preşedinte al PDL Arad.

În campania internă a PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, Falcă a promovat tema unificării dreptei, iar odată cu apariţia ACL s-a implicat în promovarea publică a alianţei şi a ideii de unificare a PDL şi PNL într-un singur partid. Falcă a declarat public de mai multe ori că îl susţine pe Klaus Iohannis, spunând acest lucru chiar şi înainte de desemnarea oficială a candidaturii din partea ACL, când în discuţie era şi Cătălin Predoiu. De altfel, vineri, Klaus Iohannis se află în Arad la invitaţia primarului Falcă, participând la o întâlnire cu peste 1500 de membri PDL şi PNL, dar şi la Zilele Aradului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Vicepremierul a mai spus că va face această propunere premierului şi coaliţiei de guvernare, care să analizeze această posibilitate, susţinând că, dacă această situaţie se doreşte să fie limpezită, după ce începe sesiunea parlamentară va trebui adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care să prevadă că aleşii locali nu-şi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe lista căruia au candidat.

”Nu susţinem migraţia politică, dar nici nu putem să stăm indiferenţi. Pentru mine este foarte important ca fiecare om dintr-o comunitate să beneficieze de dezvoltare şi pentru asta sunt dispus să susţin un asemenea act normativ pentru ca astfel de blocaje să nu mai existe”, a afirmat vicepremierul.

El a mai a spus că nu se aşteaptă ca în PSD să vină noi aleşi locali, ci să fie limpezită situaţia politică din consiliile locale şi că ”scena politică s-a tulburat” mai ales după ce s-a rupt USL, fiind foarte multe blocaje în consilii locale şi judeţene.

Vicepremierul a exemplificat cu situaţiile unor consilieri aleşi pe lista comună a USL şi care din diverse motive au părăsit funcţiile, iar locurile au rămas neocupate pentru că nu se ştie dacp locul trebuie preluat de un supleant din acelaşi partid cu cel care a părăsit funcţia saude următorul de pe listă, astfel că foarte multe procese pe această speţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici