Falcă, întrebat dacă e tentat de preşedinţia PDL: Orice politician e tentat să facă paşi importanţi

Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, întrebat dacă este tentat de preşedinţia PDL, că "orice om politic la un moment dat este tentat să facă paşi importanţi în politică şi trebuie să găseşti momentul şi să ai ofertă pentru partid".

200 afișări
Imaginea articolului Falcă, întrebat dacă e tentat de preşedinţia PDL: Orice politician e tentat să facă paşi importanţi

Gheorghe Falcă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat, după Colegiul Director al PDL, dacă este tentat de preşedinţia partidului, Falcă a răspuns: "Eu cred că orice om politic la un moment dat este tentat să facă paşi importanţi în politică. Trebuie să găseşti momentul şi să ai ofertă pentru partid. Oferta trebuie să fie pentru oameni. Politicienii aţi văzut că nu sunt puşi de către partide, sunt chiar schimbaţi de oameni. Şi aceste alegeri au confirmat aceste lucruri".

El a precizat, la întrebările ziariştilor, că nu a mai cerut demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului şi nu s-a discutat la reuniunea democrat-liberalilor cu "mandatele pe masă" pentru că exista deja ideea convocării Convenţiei Naţionale a PDL.

"Nu s-a discutat (cu mandatele pe masă - n.r.) pentru că deja era poziţia că va exista Convenţia naţională", a spus Falcă.

El a evitat să precizeze dacă la Convenţia PDL intenţionează să aibă o moţiune proprie pentru şefia partidului. "Să ajungem în zona respectivă. Eu cred că în acest moment, România are un adversar, iar noi ne vom manifesta în opoziţie aşa cum trebuie faţă de ceea ce va urma pentru că cine realizează bugetul pe 2013 o să constate că de fapt nu este nicio diferenţă între ceea ce s-a întâmplat până acum, iar diferenţa este doar că nu există nicio promisiune realizată de Guvernul Ponta", a explicat Gheorghe Falcă.

El a precizat că la nivelul PNL va continua analiza, dar şi "relaţionarea în interiorul grupurilor parlamentare cu cei din Forţa Civică şi PNŢCD", precum şi pregătirea de competiţie cu cei de la USL.

Gheorghe Falcă a mai spus că în momentul de faţă democrat-liberalii sunt în opoziţie şi există "o dreaptă liberală legată de PSD" apreciind că aceasta nu va avea "o viaţă în comun de foarte multă durată".

"În acest moment dreapta noastră este în opoziţie, există o dreaptă liberală legată de PSD, nu cred că vor avea o viaţă în comun de foartă multă durată. De aceea noi trebuie să fim pregătiţi pentru oferta cea mai bună pentru oameni", a mai spus Falcă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că s-a decis convocarea Convenţiei Naţionale în luna mai şi a menţionat că la şedinţa Colegiului Director nu a solicitat nimeni demisia actualei conduceri.

Blaga a precizat, după şedinţă, că au fost patru ore şi jumătate de discuţii foarte serioase şi a fost analizat parcursul partidului până la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici