Familia regală belgiană, primită de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe Regele Albert al II-lea al belgienilor, aflat în vizită în România, alături de Regina Paola.

417 afișări
Imaginea articolului Familia regală belgiană, primită de preşedintele Băsescu

Familia regală belgiană, primită de preşedintele Băsescu (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni, la eveniment fiind prezentă şi soţia preşedintelui, Maria Băsescu.

De asemenea, la ceremonie au mai participat ministrul de Externe Cristian Diaconescu şi ministrul Culturii Toader Paleologu.

Ceremonia a cuprins intonarea celor două imnuri de stat , trecerea în revistă a gărzii de onoare şi prezentarea celor două delegaţii oficiale.

La momentul difuzării acestei ştiri preşedintele Traian Băsescu şi Regele Albert al -II ale Belgiei poartă convorbiri tete-a-tete care vor fi urmate de convorbiri ale celor două delegaţii.

Şeful statului va oferi un dejun la Cotroceni în onoarea familiei regale belgiene.

Programul vizitei de stat a Regelui Albert al II-lea mai cuprinde întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, precum şi cu primul-ministru.

"În cea de-a doua zi a prezenţei sale în România, suveranul Belgiei va vizita obiective culturale şi va participa la Forumul Economic româno-belgian. Pentru cea de-a treia zi a vizitei de stat, programul prevede o deplasare a majestăţilor lor în judeţul Sibiu, unde vor avea loc convorbiri cu oficialităţile Municipiului Sibiu şi vizitarea unor obiective culturale şi turistice din împrejurimi", anunţă Preşedinţia.

Regina Paola are programată o vizită la Muzeul Satului.

Pe 8 iulie, suveranii vor participa la comemorarea jurnalistului belgian Dany Huwe, ucis în Revoluţia din 1989.

După o vizită la Biserica Stavropoleos şi în Piaţa Revoluţiei, regele şi regina se vor întâlni cu comunitatea belgiană, cu ocazia recepţiei pe care o vor oferi, la Cercul Militar, Ambasadorul Regatului Belgiei, Leo D’aes şi soţia sa. În cursul după-amiezii, regele va asista la un Business Forum reunind oameni de afaceri şi academicieni belgieni şi români, tot la Cercul Militar, unde se vor trage concluziile diferitelor seminarii economice şi academice organizate cu ocazia vizitei de stat. În acest timp, regina va vizita Muzeul Naţional de Artă, după care se va deplasa la Focus România, care a fost instituit după modelul Child Focus din Belgia. Seara, suveranii îi invită pe gazdele lor la un concert, urmat de un dineu, la Ateneul Român.

Pe 9 iulie, regele şi regina vor face o vizită la Sibiu. Şederea în România se încheie cu o vizită la Cristian, oraş înfrăţit cu oraşul Leuven din Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici