Fenechiu: Băsescu s-a scăpat că interesul său e ca Blaga să rămână la MAI

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, duminică, la finalul întâlnirii coaliţiei, că şeful statului "s-a scăpat" şi a spus că interesul său este de fapt să-l menţină pe Emil Boc premier şi pe Vasile Blaga la Interne pentru a-i aranaja alegerile.

17 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Băsescu s-a scăpat că interesul său e ca Blaga să rămână la MAI

Fenechiu: Băsescu s-a scăpat că interesul său e ca Blaga să rămână la MAI (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Important este că astăzi Traian Băsescu s-a scăpat şi a spus că de fapt intresul lui este să-l menţină premier pe domnul Boc, şi de fapt interesul dumnealui este să-l menţină la MAI pe domnul Blaga, pentru a-i aranja alegerile prezidenţiale", a susţinut Relu Fenechiu.

El a subliniat că liderii coaliţiei au avut o nouă întâlnire în care "încă o dată s-a constat foarte clar că există o majoritate solidă în Parlament, chiar mai solidă decât acea majoritate care a fost visul domnului Băsescu".

"Cel mai important lucru este, cred, faptul că marţi toate partidele din actuala majoritate vor primi în comun pe cel desemnat de preşdintele Băsescu pentru a fi candidat pentru premier al României. După aceea celelalte acţiuni pe care le vom face le veţi vedea", a spus liderul PNL.

Întrebat ce propunere îi vor face liberalii lui Lucian Croitoru, Fenechiu a spus că acesta va fi pus în faţa unei situaţii clare, aceea că există o majoritate parlamentară care susţine pe altcineva.

"Nu pot să vă spun ce propunere îi vom face, dar va fi pus în faţa unei situaţii clare, aceea că există o majoritate care are o altă propunere decât persoana dumnealui", a precizat liberalul.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că liberalii nu se mai întâlnesc separat, luni, cu Lucian Croitoru, Fenechiu a replicat că atâta timp cât toate celelate se întâlnesc cu Lucian Croitoru este anormal să se mai întâlnească şi separat.

"Dacă a fost programată vreo întâlnire îl invităm pe domnul Croitoru să se pregătească pentru întâlnirea de marţi", a mai spus Fenechiu.

Întrebat dacă s-a stabilit întrunirea Camerelor pentru exprimarea unui vot în favoarea lui Klaus Iohannis, liderul PNL a menţionat că nu s-a stabilit acest lucru, dar că a fost făcută o astfel de propunere.

"Nu am stabilit, a fost o porpunere. Sunt convins că această propunere va fi pusă în aplicare. De stabilit vom stabili acest lucru într-o întâlnire ulterioară", a spus Fenechiu.

El a menţionat că nu s-a discutat despre posibilitatea unei sesizări a CCR în întâlnirea de duminică şi nu s-a stabilit o formalizare a coaliţiei din punct de vedere juridic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Prima TV, că dizolvarea Parlamentului este ultima sa opţiune şi că mai are posibilitatea să permită Guvernului Emil Boc să funcţioneze până după alegeri, preşedintele ales putând să desemneze un prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici