Fenechiu: Dacă sondajele îmi dau şanse mari de câştig, iau în calcul candidatura la şefia CJ Iaşi

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat, vineri, că desemnarea candidaţilor Uniunii Social Liberale (USL) la şefia consiliilor judeţene se va face nu doar pe baza sondajelor, ci şi în urma negocierilor între partide, precizând că ia în calcul posibilitatea candidaturii sale la şefia CJ Iaşi.

20 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dacă sondajele îmi dau şanse mari de câştig, iau în calcul candidatura la şefia CJ Iaşi

Fenechiu: Dacă sondajele îmi dau şanse mari de câştig, iau în calcul candidatura la şefia CJ Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că protocolul USL prevede ca PSD să aibă candidaţi la conducerea consiliilor judeţene în 21 de judeţe, iar Alianţa PNL-PC în 20, el afirmând că totul se va decide în baza sondajelor, dar şi a negocierilor între partide.

"Sondajele sunt esenţiale, dar negocierile primează. PSD are deja 16 preşedinţi de consilii judeţene şi cel mai probabil aceştia vor mai candida pentru încă un mandat. Însă în restul judeţelor, care nu sunt conduse nici de oameni din PSD şi nici de la PNL, vor fi negocieri între partide, ţinându-se cont şi de numărul primarilor pe care fiecare partid îi are în judeţul respectiv", a spus Relu Fenechiu.

El a afirmat că la Iaşi ia în calcul candidatura sa la şefia CJ, dacă sondajele vor arăta că are şanse mari să câştige postul respectiv.

"Dacă în urma sondajelor se va stabili că am şanse mari să câştig şi dacă alianţa mă va nominaliza, iau în calcul şi această opţiune", a precizat Fenechiu.

În ceea ce priveşte Primăria Iaşiului, Fenechiu a spus că actualul edil Gheorghe Nichita, totodată liderul local al PSD, nu devine automat candidatul USL la viitoarele alegeri.

"Candidatura lui Nichita la primărie nu e bătută în cuie. Vor exista şi nişte sondaje care vor arăta cine stă mai bine pe municipiu", a declarat liderul liberal ieşean.

În 3 februarie, cu două zile înaintea semnării la nivel naţional a protoclului USL, liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, declara că liberalii ieşeni ar trebui să evite să facă o "cauză locală" cerând ca un membru PNL să fie desemnat candidat comun la şefia Consiliului Judeţean, adăugând că desemnarea se va face în baza unui sondaj de opinie.

Anterior, Relu Fenechiu declarase că, în cazul în care candidatul comun al alianţei PSD-PNL-PC la Primăria Iaşiului va fi actualul edil Gheorghe Nichita, atunci la şefia CJ ar trebui nominalizat un candidat din partea PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici