Fenechiu despre faptul că preşedintele Băsescu a ales o cursă Alitalia: S-o fi enervat

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marţi că nu ştie de ce preşedintele Traian Băsescu a folosit cursa Alitalia pentru deplasarea la Roma, precizând că acesta poate utiliza în continuare aeronava Tarom.

1288 afișări
Imaginea articolului Fenechiu despre faptul că preşedintele Băsescu a ales o cursă Alitalia: S-o fi enervat

Fenechiu despre faptul că preşedintele Băsescu a ales o cursă Alitalia: S-o fi enervat (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu ştiu, s-o fi enervat", a spus Fenechiu, întrebat fiind de un jurnalist de ce preşedintele a folosit o cursă Alitalia şi a refuzat compania de stat.

Fenechiu a afirmat că el, ca ministru, nu poate decide scoaterea la vânzare a aeronavei Tarom, ci doar să facă o propunere în acest sens.

Pe de altă parte, aeronava se găseşte în continuare la dispoziţia preşedintelui, a adăugat ministrul.

"Cred că s-a supărat pentru că v-am spus tuturor adevărul cu privire la costurile de mentenanţă. (...) Nu înţeleg, îi e ruşine să spună că merge cu un avion a cărui mentenanţă costă şapte milioane de euro? Este preşedinte. Poate merită", a încheiat Fenechiu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat marţi, la Roma, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, cu un zbor al companiei italiene Alitalia.

Fenechiu i-a cerut, duminică, preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la "populismele ieftine" şi la acuzaţiile la adresa politicienilor că sunt nişte "jigodii", precizând că şeful statului se duce la cumpărături cu Loganul, dar în Europa merge cu un avion care costă şapte milioane de euro.

Relu Fenechiu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că l-a văzut pe preşedintele Traian Băsescu plângând că este ţinut opt ore la Bruxelles, pentru că este pus să aştepte zborul de linie cu care să revină în ţară.

Ministrul Transporturilor a precizat că este convins că data viitoare când şeful statului va merge în Europa va lua din nou avionul de tip Airbus, amenajat special pentru demnitari.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este "o minciună" afirmaţia că bugetul de stat suportă anual şapte milioane euro costurile pentru aeronova TAROM Airbus A-130 închiriată pentru deplasările externe ale şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici