Fenechiu, după condamnarea lui Diaconescu: Am schimbat numele grupului şi pentru a ne delimita de el

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, după condamnarea lui Dan Diaconescu la închisoare, că această veste nu-l bucură, având în vedere că i-a fost şi avocat, dar a precizat că grupul parlamentar în care activează şi-a schimbat denumirea de PP-DD şi pentru a se delimita de Dan Diaconescu.

399 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, după condamnarea lui Diaconescu: Am schimbat numele grupului şi pentru a ne delimita de el

Fenechiu, după condamnarea lui Diaconescu: Am schimbat numele grupului şi pentru a ne delimita de el (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Este o veste care nu mă bucură. Am fost colaboratori, l-am şi reprezentat, i-am fost avocat. Să nu uităm că toţi cei 68 de parlamentari care au intrat în Parlament pe listele PP-DD, au intrat şi pe imaginea lui Dan Diaconescu", a spus Fenechiu.

El a adăugat că, în raport cu evoluţiile ulterioare, între Dan Diaconescu şi parlamentarii aleşi pe listele PP-DD s-a creat o "prăpastie" din cauza liniei politice.

"Decizia de a schimba numele grupului parlamentar a avut la bază şi dorinţa noastră de a ne detaşa de imaginea tuturor celor care conduc PP-DD, inclusiv şi de imaginea fondatorului Dan Diaconescu", a mai spus Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat, miercuri, în plen, că grupul parlamentar al Partidului- Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) îşi schimbă denumirea în grupul Democrat şi Popular, această situaţie respectând prevederile regulamentului Camerei Deputaţilor.

După acest anunţ, deputaţii PMP au făcut public că vor face parte din grupul Democrat şi Popular, grupul urmând să aibă în componenţă 16 deputaţi.

Foştii deputaţi PP-DD au precizat, săptămâna trecută, că înfiinţează un nou partid, Partidul Naţional Democrat.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici