Fenechiu: Funeriu trebuie înlocuit de urgenţă, să fie demarate nişte proceduri parlamentare

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că declaraţia lui Daniel Funeriu privind evaluarea inspectorilor şcolari în funcţie de loialitatea faţă de programul de guvernare trebuie să facă obiectul unor proceduri parlamentare, precizând că ministrul trebuie demis.

24 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Funeriu trebuie înlocuit de urgenţă, să fie demarate nişte proceduri parlamentare

Fenechiu: Funeriu trebuie înlocuit de urgenţă, să fie demarate nişte proceduri parlamentare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Eu nu am auzit declaraţia asta, dar, dacă declaraţia asta există, cred că ea trebuie să facă obiectul unor proceduri parlamentare şi cred că omul ăsta trebuie înlocuit de urgenţă din funcţie, pentru că în momentul în care un ministru cere oficial de data asta inspectorilor şefi să politizeze învăţământul nu mai are ce căuta în această funcţie, ca să nu mai vorbim de faptul că toată politica dusă de acest partid în toate domeniile este o politică falimentară", a susţinut liberalul.

El a subliniat că nu crede că guvernanţii îşi permit să falimenteze sistemul sanitar şi sistemul de învăţământ din România pentru că "aşa e pofta lui Funeriu şi a celorlalţi".

Întrebat în ce constau procedurile parlamentare pe care le-a invocat, Relu Fenechiu a precizat că trebuie găsite cele mai rapide şi mai eficiente soluţii prin care Guvernul să fie tras la răspundere.

"Va trebui să analizăm care sunt cele mai rapide şi cele mai eficiente soluţii - comisii de anchetă, moţiune simplă, poate să fie un punct al moţiunii de cenzură, pentru că, din nefericire, e un aspect foarte grav, dar nu e cel mai grav aspect sau nu e singurul aspect foarte grav din activitatea actualului Guvern", a conchis Fenechiu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, la Timişoara, că inspectorii şcolari vor fi evaluaţi la finele lui august în funcţie de mai multe criterii, între care competenţa şi "loialitatea faţă de programul de guvernare", în funcţie de rezultate ei urmând să fie promovaţi sau înlocuiţi.

Funeriu a declarat că, în ceea ce priveşte politica de personal a ministerului, două criterii sunt utilizate, atât la nivel central, cât şi la nivel local: cel al competenţei profesionale şi cel al "loialităţii faţă de programul de guvernare".

"Există o gândire să vedem în ce măsură capacităţile fiecăruia pot fi folosite la maxim. Şi în tot ceea ce ţine de politica de personal la nivelul ministerului, fie că este la nivel central sau nivel local, vor fi două criterii care vor fi utilizate. Primul criteriu este cel al competenţei profesionale şi al doilea criteriu este cel al loialităţii faţă de programul de guvernare şi faţă de obiectivele guvernării", a afirmat Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici