Fenechiu: Lui Băsescu i se scufundă corabia, nu va mai apuca în viaţa lui să facă referendum

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Băsescu nu a realizat că i se scufundă corabia şi că nu mai apucă să convoace un nou referendum, menţionând că parlamentarii nu au imunitate şi cerându-i să dea un exemplu de ministru liberal care a beneficiat de imunitate.

32 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Lui Băsescu i se scufundă corabia, nu va mai apuca în viaţa lui să facă referendum

Fenechiu: Lui Băsescu i se scufundă corabia, nu va mai apuca în viaţa lui să facă referendum (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În primul rând, domnul Băsescu cred că nu s-a uitat peste bord să vadă că i se scufundă total corabia şi nu va mai apuca în viaţa lui să mai facă vreun referendum. În al doilea rând, parlamentarii nu au imunitate. Niciodată nu am beneficiat de imunitate şi nu am nevoie să beneficiez de imunitate. Dar aş vrea să spună domnul Băsescu pe cine dintre cei pe care i-a acuzat de-a lungul timpului şi i-a împroşcat cu noroi, împreună cu toţi apropiaţii lui, a reuşit să dovedească că e vinovat de ceva. Să dea dumnealui o situaţie în care un ministru liberal a profitat de legea răspunderii ministeriale", a susţinut Fenechiu.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că singura realizare a şefului statului în acest sens a fost suspendarea "unui ministru care s-a dovedit până la urmă că nu a fost vinovat de nimic, fiind vorba de Theodor Atanasiu".

"Miniştrii au imunitate doar pentru activitatea desfăşurată în minister - miniştrii parlamentari, iar imunitatea lor înseamnă că dacă cineva îi face reclamaţie şi îi spune că a făcut un abuz de serviciu şi începe o urmărire penală, abuzul în serviciu putând fi invocat oricând, începe urmărirea penală şi ministrul este suspendat. Ne putem trezi în jumătate de an, dacă avem oameni ca Băsescu printre noi, ca toţi miniştrii să fie suspendaţi", a subliniat Fenechiu.

El a mai spus că nu s-a întâmplat niciodată ca un ministru să încalce legea şi să fie menţinut în funcţie, poate doar cazul Udrea.

"Domnul Băsescu îşi doreşte Justiţie doar pentru cei care nu sunt apropiaţi de el", a conchis Relu Fenechiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că regretă că nu a introdus o a treia întrebare la referendum, care să vizeze eliminarea imunităţii pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte, dar că speră ca această măsură să fie introdusă la revizuirea Constituţiei, altfel face un nou referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici