Fenechiu propune în întâlnirea de la Senat o coaliţie juridică pentru susţinerea lui Iohannis

Vicepreşdintele PNL Relu Fenechiu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că va propune liderilor de partide, la întâlnirea de la Senat, încheierea unei coaliţii juridice de susţinere a lui Klaus Iohannis, dar şi întrunirea Camerelor pentru un vot al noii majorităţi favorabil lui Iohannis.

8 afișări
Imaginea articolului Fenechiu propune în întâlnirea de la Senat o coaliţie juridică pentru susţinerea lui Iohannis

Fenechiu propune o coaliţie juridică pentru susţinerea lui Iohannis (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"Eu aş propune, chiar dacă e campanie electorală şi chiar dacă în această coaliţie sunt trei candidaţi la Preşedinţie care se vor lupta între ei la prezidenţiale, încheierea unei coaliţii juridice pentru susţinerea lui Klaus Iohannis, în condiţiile în care Curtea Constiutuţională ar putea susţine că este nevoie de acest lucru", a susţinut Relu Fenechiu.

Liberalul a subliniat că că va propune la întâlnirea de duminică seară, de la Senat, cu primarul Sibiului, şi întrunirea Camerelor reunite în şedinţă de plen "pentru a se acorda un vot în favoarea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru".

"Noi avem obligaţia de ascoate ţara din această situaţie în care nu avem prim-ministru. Nu putem să ne permitem ca judecătorii de la Curtea Constituţională să dea un verdict împotriva propunerii noastre. Acest acord semnat pe preşedinţii formaţiunilor din coaliţie ar putea fi considerat ca nereprezentând noua majoritate parlamentară, mergând pe considerentul că preşedinţii nu pot reprezenta votul tuturor parlamentarilor formaţiunii respecive. Dacă vom face un vot de susţinere pentru Iohannis, noua majoritate parlamentară îşi va putea exprima voinţa. Trebuie să depăşim bătălia politcă şi să ne gândim la crearea unei stabilităţi guvernamentale", a conchis Relu Fenechiu.

Lideri ai formaţiunilor parlamentare care îl susţin pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier au programată o întâlnire cu acesta, duminică seară, de la ora 18.30, la cabinetul preşedintelui Senatului.

Reprezentanţii UDMR nu vor participa la întâlnirea de duminică, de la ora 18,30, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar îl susţin în continuare pe acesta pentru funcţia de premier, a declarat vicepreşedintele executiv al Uniunii, deputatul Borbely Laszlo, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a motivat decizia UDMR de a nu participa la întâlnire prin faptul că niciun reprezentant al Uniunii nu mai este în Bucureşti, mai ales că ora stabilită pentru întâlnire s-a schimbat de trei ori.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu va participa, duminică, la întâlnirea de la Bucureşti cu Klaus Iohannis, liberalii urmând să fie reprezentanţi de Radu Stroe şi Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici