Fifor, despre afirmaţiile lui Iohannis potrivit cărora PSD încurajează corupţii: Nişte aiureli

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat marţi că afirmaţiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora PSD nu respectă rezultatul referendumului şi susţine corupţii sunt nişte aiureli. El a adăugat că PSD aşteaptă motivarea CCR cu privire la respingerea iniţiativelor de revizuire a Constituţiei.

206 afișări
Imaginea articolului Fifor, despre afirmaţiile lui Iohannis potrivit cărora PSD încurajează corupţii: Nişte aiureli

Fifor, despre afirmaţiile lui Iohannis potrivit cărora PSD încurajează corupţii: Nişte aiureli

„Sunt temele false pe care le-a folosit preşedintele Iohannis în toată campania domniei sale, pe care le-a folosit şi colegii noştri din opoziţie. Eu nu văd cum nu respectă PSD referendumul, cum încurajăm corupţia. Sunt nişte aiureli, în contextul privind referendumul aşteptăm şi noi motivarea CCR, că de aceea există o Curte Constituţională”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3, întrebat despre afirmaţiile lui Klaus Iohannis despre PSD.

Social-democratul a adăugat că CCR a respins iniţiativele legislative de revizuire a Constituţiei cu un motiv.

„De vreme ce CCR vine şi spune că e o problemă înseamnă că ştiu oamenii ăia ce fac. Să vedem motivarea. Nu înseamnă că PSD încurajează corupţia sau nu respectă votul. Nu văd cum PSD nu respectă votul de la referendum”, a afirmat Fifor.

Despre Acordul politic iniţiat de Klaus Iohannis privind consolidarea parcursului european al României, Fifor a susţinut că PSD nu a semnat deoarece „un pact se discută, nu se impune”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD-ALDE continuă să se poziţioneze împotriva voinţei cetăţenilor, prin faptul că nu au semnat acordul politic pentru parcursul european al României. El a precizat că nu a cerut, prin întrebările puse la referendum modificarea Constituţiei.

Şeful statului a adăugat că voinţa politică a PSD a fost şi este aceea de a îi proteja pe corupţi, însă voinţa cetăţenilor din 26 mai trebuie să fie obligatoriu respectată.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Taguri:
fifor,
prezidenţiale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici