Fifor, despre comisarul european din partea României: A fost o discuţie despre nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx

Mihai Fifor a declarat, întrebat despre comisarul european, că a existat o discuţie pentru nominalizarea sa, însă premierul a spus că decizia va fi luată în CEx, cum este şi firesc. Acesta a precizat că e important ca acolo să meargă persoana cu cele mai mari şanse să fie acceptată.

90 afișări
Imaginea articolului Fifor, despre comisarul european din partea României: A fost o discuţie despre nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx

Fifor, despre comisarul european din partea României: A fost o discuţie despre nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx

„Ieri (luni - n.r.), după respingerea colegei mele Rovana Plumb, o chestiune care nu are nimic de a face cu buna funcţionare a unei instituţii serioase. Eu mi-aş fi dorit să nu mai vorbim de un dublu standard la nivelul Parlamentului European, Comisia European, pentru că până la urmă colega mea a fost respinsă pe un joc politic. Da, a fost o discuţie referitoare la nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx, aşa cum este firesc. Mi se pare foarte serios ca nominalizarea domnului Dan Nica să rămână, pentru că e coordonator de comisie şi liderul grupului eurodeputaţilor PSD”, a afirmat Mihai Fifor, marţi seară, la Antena 3.

Secretarul general al PSD a adăugat că a fost decisă în CEx şi propunerea, ca variantă de rezervă, a Gabrielei Ciot, deoarece preşedintele ales al CE în discuţia la telefon cu premierul a venit vorba de nevoia nominalizării unei femei.

„În discuţia telefonică pe care doamna premier a avut-o cu preşedinta Comisie s-a discutat despre nevoie nominalizării unei doamne, doamna premier a propus-o pe colega noastră, Gabriela Ciot. Noi aşteptăm stabilirea procedurilor”, a explicat Fifor.

Chestionat de ce nu a mai fost propunerea PSD pentru poziţia de comisar european, Mihai Fifor a răspuns: „Era onorant pentru mine, era o responsabilitate foarte mare, dar până la urmă e important să meargă acolo persoana care are şansele cele mai mari să fie acceptat”.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Liderul PSD a precizat că o să vorbească şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către preşedintele PE.

Taguri:
fifor,
comisar,
european

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici