Fifor, despre respingerea lui Plumb: Opoziţia a reuşit să calce în picioare imaginea României

Mihai Fifor a afirmat, joi, că Rovana Plumb trebuie să suporte consecinţe, deoarece Opoziţia a reuşit încă o dată „să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României pe plan extern”, votând împotriva numirii lui Plumb în funcţia de comisar european.

1243 afișări
Imaginea articolului Fifor, despre respingerea lui Plumb: Opoziţia a reuşit să calce în picioare imaginea României

Fifor, despre respingerea lui Plumb: Opoziţia a reuşit să calce în picioare imaginea României

„Situaţia Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor. Este trist să vedem politicienii opoziţiei sfâşiind candidatul propriei ţări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură şi distrugere din interior. Atât PNL, cât şi USR s-au opus constant reprezentantului României şi au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE şi în lume, alimentând dublul standard cu privire la ţara noastră”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

El a adăugat că printre candidaţii propuşi de statele membre ale UE pentru funcţia de comisar european, zece aveau „suspiciuni” şi probleme, însă doar Rovana Plumb e nevoită să suporte consecinţele, din cauza partidelor de opoziţie care au călcat imaginea României în picioare.

„Deşi au susţinut de multe ori candidaţi cu suspiciuni de probleme penale şi situaţii nerezolvate, de această dată au făcut front comun şi au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri. Din cei 10 candidaţi "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediţi cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecinţele. Opoziţia a reuşit încă o dată să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această ţară, vom stagna într-o stare de ură şi dezbinare care ne face rău şi ne ancorează în trecut”, a adăugat Fifor.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD, pentru campania la europarlamentare şi despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Taguri:
fifor,
opoziţie,
plumb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici