Video Fiica lui Vadim Tudor, despre ultimele clipe ale fostului senator: Tata ne-a spus că este ultima lui zi / Cererea ca sicriul să fie depus la Senat, respinsă - VIDEO

Conducerea Senatului a respins, marţi, solicitarea soţiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative, a declarat vicepreşedintele acestui for, Ioan Chelaru. Lidia Tudor, una dintre cele două fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor, a spus că i s-ar fi părut normal ca sicriul cu trupul tatălui său să fie depus măcar câteva ore în holul Senatului.

21221 afișări

"Solicitarea doamnei Doina Vadim Tudor privind aprobarea depunerii corpului neînsufleţit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor, în holul Senatului, a fost respinsă. Aşa cum bine ştiţi, defunctul a fost trei mandate senator al României şi vicepreşedinte al Senatului", a declarat Ioan Chelaru.

El a mai spus că, de la momentul depunerii solicitării şi până la analizarea acesteia în conducerea Senatului, "corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo, Biroul Permanent apreciind că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo în Senatul României".

Potrivit lui Chelaru, "la lăcaşul de cult au început deja procedurile religioase şi nu avea rost să fie întrerupt acest lucru.

Lidia Tudor, una dintre cele două fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor, a spus că i s-ar fi părut normal ca sicriul cu trupul tatălui său să fie depus măcar câteva ore în holul Senatului, în condiţiile în care acesta şi-a petrecut acolo 17 ani din viaţă.

"Normal era să fie primit. Acum, dacă aşa s-a hotărât, nu pot să comentez. Tata a lucrat acolo 17 ani", a declarat fiica fostului lider PRM, precizând că au existat membri ai PRM care au propus, la un moment dat, ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor să fie depus în holul Operei Române.

Fata a mai spus că luni, când i-a fost foarte rău, Corneliu Vadim Tudor a sunat singur la 112, după care a spus familiei că nu mai rezistă până când vine ambulanţa, motiv pentru care au plecat cu el şi s-au întâlnit cu Salvarea pe drum.

"Tata ne-a spus că este ultima lui zi. Ne-a spus: «fac infarct şi azi o să mor». Noi am crezut că îşi va reveni, am sperat până în ultima clipă, când medicii ne-au spus că nu mai există niciun semn vital şi trebuie să-l deconecteze de la aparate", a povestit Lidia Tudor.

În plus, ea a mai spus că familia va încerca să menţină publicaţiile tatălui său, cu toate că acestea au probleme financiare.

"Deşi la reviste există greutăţi financiare, cu ajutorul lui Dumnezeu o să trecem şi peste asta. Avem oameni lângă noi şi asta este cel mai important", a mai spus Lidia Tudor.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus, marţi, la prânz, la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" din Bucureşti.

Corneliu Vadim Tudor urmează să fie înmormântat, joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici