Filip: Nu ştiu dacă va avea loc excluderea mea din partid, mi-am dovedit loialitatea faţă de PDL

Senatorul PDL de Bihor Petru Filip, care a votat "din greşeală" moţiunea de cenzură, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu ştie dacă va fi exclus din partid, în condiţiile în care şi-a dovedit loialitatea faţă de PDL.

13 afișări
Imaginea articolului Filip: Nu ştiu dacă va avea loc excluderea mea din partid, mi-am dovedit loialitatea faţă de PDL

Filip: Nu ştiu dacă va avea loc excluderea mea din partid, mi-am dovedit loialitatea faţă de PDL (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă va avea loc excluderea mea din partid, în condiţiile în care am dovedit loialitatea mea faţă de PDL (...) Mi se pare idiot să spună cineva că votul, eroarea mea de vot, în favoarea moţiunii a fost o chestiune premeditată. Mi se pare absolut nemernic", a spus Filip, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al PDL.

Filip s-a arătat optimist cu privire la "judecata" care va avea loc în Biroul Permanent Naţional.

"Eu nu pot să accept suspiciunea asta, după atâţia ani când am dat partidului mai mult decât mi-a dat el. Am dat, în primul rând, mulţi ani din viaţa mea. Nu accept să se pună sub semnul întrebării votul meu. I se poate întâmpla oricui să greşească. Trebuie să accept asta. Restul comentariilor le-am văzut prin presă şi mi-e şi greaţă să le spun", a spus Filip.

Acesta a spus că fiecare parlamentar PDL care a votat împotriva Guvernului ar trebui să fie judecat în parte şi nu "în grup".

Doi dintre senatorii PDL care au votat moţiunea, Petru Filip şi Badea Viorel Riceard, susţin că au făcut acest lucru din greşeală, încurcând bilele de vot, iar ministrul Radu Berceanu afirmă că aceştia nu vor suporta consecinţe negative pe linie de partid, notează ziarul "Gândul".

Radu Berceanu a precizat că cei doi au greşit la votul cu bile fără intenţie şi, deci, nu vor suporta "consecinţe grave".

Petru Filip a declarat pentru "Gândul" că a greşit din cauza obişnuinţei: "S-a întâmplat pentru că eu eram obişnuit ca atunci când susţineai guvernul puneai alb la alb şi negru la negru, iar acum era exact invers".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici