Financial Times ironizează disputa dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Cum numeşte cotidianul conflictul dintre preşedinte şi premier

Disputa dintre preşedintele român Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pe tema participării la summitul UE de la Bruxelles este tratată ironic, joi, de un corespondent al cotidianului Financial Times, care o numeşte "adevărata dramă de la acest summit".

5023 afișări
Imaginea articolului Financial Times ironizează disputa dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Cum numeşte cotidianul conflictul dintre preşedinte şi premier

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Uitaţi de (cancelarul german Angela) Merkel versus (preşedintele francez Francois) Hollande, de nord versus sud sau de (preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel) Barroso versus (preşedintele UE Herman) Van Rompuy. Adevărata dramă la acest summit este disputa dintre preşedintele român, Traian Băsescu, şi premierul său, Victor Ponta", scrie Joshua Chaffin, corespondentul Financial Times la Bruxelles pe live blogul publicaţiei, într-un post de la ora 18.55 (20.55 ora României).

Curtea Constituţională din România a decis miercuri că Traian Băsescu ar trebui să reprezinte ţara la summitul UE, precizează corespondentul FT. "Şi atunci ce a făcut Ponta? A sărit imediat în avion pentru a merge el însuşi la Bruxelles", continuă el.

Această dispută a creat o "criză diplomatică" şi chiar "de carieră" pentru ambasadorul ţării la UE, care a ajuns la aeroport fără să ştie pe cine întâmpină, potrivit oficialilor europeni, sau cui să înmâneze permisul de participare la summit, adaugă Chaffin.

În stilul caracteristic al UE a fost găsită însă o soluţie: unul dintre liderii români va participa la partea din summit dedicată creşterii economice, iar celălalt la sesiunea privind integrarea fiscală aprofundată, conchide corespondentul FT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici