Firea, despre afirmaţiile lui Stănescu privind învestirea Guvernului Orban: România are nevoie de un guvern stabil, nu suntem ţară bananieră

Primarul general Gabriela Firea a declarat, marţi seara, că Paul Stănescu are dreptate în ceea ce priveşte necesitatea unui guvern stabil în România, dar este convinsă că acesta nu va trăda echipa PSD. „România a avut un guvern stabil şi performant, care a fost dărâmat nedrept”, a spus Firea.

1463 afișări
Imaginea articolului Firea, despre afirmaţiile lui Stănescu privind învestirea Guvernului Orban: România are nevoie de un guvern stabil, nu suntem ţară bananieră

Firea, despre afirmaţiile lui Stănescu privind învestirea Guvernului Orban: România are nevoie de un guvern stabil, nu suntem ţară bananieră

Întrebată, marţi seara, la Digi 24, despre afirmaţiile lui Paul Stănescu privind învestirea Cabinetului Orban, Gabriela Firea a răspuns că orice ţară are nevoie de un guvern stabil.

„Categoric orice ţară, inclusiv România are nevoie de un guvern, are nevoie de un guvern stabil. România a avut un guvern stabil şi performant, care a fost dărâmat nedrept de către nişte persoane în frunte şi cu preşedintele ţării, care nu au ştiut ce să pună ulterior în loc. Mi-aş face mea culpa şi aş spune <Da, noi am făcut multe lucruri bune, poate am şi greşit>, dacă aş vedea că garnitura de miniştri prezentată de PNL ar fi formată doar din oameni ultra-competenţi, ultra-oneşti şi care au cu adevărat o carte de vizită europeană. Din păcate s-a văzut şi astăzi la audieri, garnitura este subţirică”, a spus Gabriela Firea.

Firea a continuat spunând că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuţie lămuritoare cu Paul Stănescu, după declaraţiile acestuia de luni, de la Parlament, iar liderul PSD Olt i-a confirmat că se va supune deciziei partidului în ceea ce priveşte votul de învestitură.

„Eu ştiu că doamna premier Viorica Dăncilă nu este supărată pe domnul Paul Stănescu, au şi avut o discuţie telefonică. Chiar doamna Dăncilă mi-a spus ieri (luni – n.r.) la un eveniment la care am invitat-o că a avut o discuţie lămuritoare (...) şi că domnul Stănescu a afirmat că se va supune deciziei partidului, luată în CEX şi anume că nu va vota, cel puţin la prima şedinţă, Cabinetul Orban, dar că principial, un guvern trebuie să fie la Palatul Victoria. Nu suntem, totuşi, o ţară bananieră, nu suntem o ţară neguvernabilă”, a mai spus Firea, care a precizat că este convinsă că Stănescu nu va trăda echipa PSD,

Întrebată, în continuare, dacă alţi social-democraţi vor trăda PSD şi vor vota Guvernul Orban, Gabriela Firea a spus că cei care vor lăsa partidul la greu sunt „ca şobolanii care fug de pe punte când vine o furtună”.

„Nu cred că se va întâmpla acest lucru (să trădeze social-democraţii – n.r.). Probabil că sunt negocieri intense, dar înseamnă că nu au fost cu adevărat membri ai acestei echipe, ci doar au vrut să profite de beneficiile electorale ale acestei formaţiuni politice şi atunci când partidul este la greu, cum sunt şi şobolanii care fug de pe punte când vine o furtună, mai sunt şi astfel de oameni care fug”, a afirmat Firea.

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni la Parlament, că Guvernul Orban trebuie învestit, pentru că România are nevoie de stabilitate. Social-democratul a precizat că la votul de învestire va proceda în funcţie de decizia care va fi luată în cadrul partidului.

În ziua în care se va da votul de învestitură pentru noul Executiv, parlamentarii PSD nu vor fi prezenţi în sală, a anunţat liderul social-democraţilor Viorica Dăncilă.

Taguri:
firea,
orban,
stănescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici