Firea face din nou apel la Orban pentru a primi fonduri: Sunt plăţi urgente. Banii ţării nu sunt buzunarele politicienilor

Primarul general Gabriela Firea precizează este nevoie ca premierul Ludovic Orban să îi aprobe alocarea de fonduri deoarece nu pot fi tăiate bugetele pentru diferite programe ale municipalităţii, subliniind că va fi o rectificarea bugetară săptămâna viitoare.

1559 afișări
Imaginea articolului Firea face din nou apel la Orban pentru a primi fonduri: Sunt plăţi urgente. Banii ţării nu sunt buzunarele politicienilor

Firea face din nou apel la Orban pentru a primi fonduri: Sunt plăţi urgente. Banii ţării nu sunt buzunarele politicienilor

„Răspunsul a fost total neprofesionist, totalmente politic, şi anume premierul a afirmat că nu sunt bani pentru că aceştia s-ar fi dus la nababi la companiile municipale. Fapt neadevărat. Îmi pare rău că domnul prim minsitru se informează din anumite titluri de pe Facebook. (...) I-am solicitat în repetate rânduri să mă invite la Guvern să avem o discuţie cu audienţă, aşa cum este normal”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Primarul Capitalei anunţă, din nou, că va face plângere penală pentru abuz în serviciu. De asemenea, pentru finalul anului, pentru a putea achita toate plăţile necesare, Firea a anunţat că la şedinţa de Consiliu General de săptămâna viitoare vor fi tăiate fonduri.

„E dificil să spun în acest moment, avem rectificare bugetară negativă. De unde nu pot tăia sub nicio formă - fac apel la domnul prim-ministru - de la spitale, de la termoficare, de la transportul public în comun, nu putem să tăiem toate stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru familiile care nu reuşesc să aibă copii pe cale naturală. (...) Sunt plăţi urgente de făcut şi îmi pare foarte rău că se politizează un subiect care trebuie să fie eminamente tehnic. Banii bucureştenilor şi banii ţării nu sunt propriile buzunare ale politicienilor care se află vremelnic la guvernare”, a mai spus Firea.

Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici