Firea îi cere lui Antonescu să ia măsuri faţă de Petrache şi acestuia să răspundă acuzaţiilor penale

Liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, îi cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să ia "deciziile corecte care se impun" în cazul şefului CJ Ilfov, Marian Petrache, iar acestuia din urmă să răspundă acuzaţiei privind suspiciunea de "fals în înscrisuri".

572 afișări
Imaginea articolului Firea îi cere lui Antonescu să ia măsuri faţă de Petrache şi acestuia să răspundă acuzaţiilor penale

Gabriela Firea 9Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Referitor la alegaţiile domnului Petrache, nu pot spune decât că dumnealui ar trebui să se grăbească să răspundă suspiciunii de fals în înscrisuri de la CJ Ilfov, prin faptul că a semnat o dispoziţie de înlocuire a sa, pe perioada concediului, de către Cristina Mănicea, care nu mai este vicepreşedinte al CJ Ilfov, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni", precizează Firea într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Firea susţine că după ce sunt lămurite "aceste aspecte cu caracter penal" este deschisă să discute şi despre miza schimbării majorităţii în CJ Ilfov, despre care Petrache afirma că ar fi controlul asupra Societăţii de Apă şi Canal.

Gabriela Firea mai afirmă că noua majoritate de la nivelul CJ a solicitat transparenţă asupra cheltuielilor efectuate, dar a obţinut un refuz din partea şefului CJ.

"Pe domnul Petrache îl deranjează faptul că azi 17 consilieri judeţeni au adoptat o rezoluţie, la solicitarea mea, ca senator de Ilfov, care a fost transmisă vicepremierului Liviu Dragnea, prin care preşedintele CJ trebuie să facă, de acum, dovada consultării autorităţilor publice locale din Ilfov, atunci când propune alocarea fondurilor pentru continuarea investiţiilor de infrastructură. Până acum, a afirmat că sunt banii lui şi îi împarte cum vrea (...) Domnul Petrache trebuie să înţeleagă faptul că nu trăim în junglă, legea şi normativele sunt valabile şi pentru el, nu doar pentru alţi cetăţeni", a mai declarat Firea.

Senatorul PSD cataloghează drept "hilară" acuzaţia lui Petrache privind promisiunea sa de a nu sprijini convocarea unei şedinţe a CJ în perioada de concediu.

În plus, ea îi impută lui Petrache faptul că a folosit sprijinul PDL în Ilfov pentru a schimba viceprimarul PSD de la Afumaţi cu unul din partea PNL şi afirmă că este o situaţie în care "hoţul strigă hoţii".

"Ca o susţinătoare a USL-ului la nivel naţional, mi-aş dori ca presedintele PNL Crin Antonescu să ia deciziile corecte, care se impun, faţă de un preşedinte de filială care nu face cinste, prin comportamentul său, PNL-ului în particular şi USL-ului în ansamblul său. Probabil aceasta este şi agenda dlui Petrache: să distrugă USL-ul! S-a comportat ca un duşman, nu ca un partener, cu toţi cei de la PSD, în ciuda eforturilor mele de conciliere", conchide Gabriela Firea.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat vineri pentru MEDIAFAX că liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, este "ipocrită" şi ar fi furat "modelul lui Băsescu", deoarece i-a spus că nu va susţine convocarea unei şedinţe a CJ cât timp el se află în concediu.

Petrache a fost întrebat cum vede acuzaţiile pe care i le-a adus prefectul de Ilfov în şedinţa extraordinară a CJ Ilfov, convocată vineri în absenţa sa.

"Probabil că au furat modelul domnului Băsescu. Când vin din concediu, o să fac o conferinţă de presă şi o să înţeleagă lumea despre ce e vorba. (...) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreşedinte, aşa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonşalanţă greu de imaginat", a răspuns Petrache.

El a susţinut că adevăratul scop îl reprezintă controlul asupra societăţii de apă şi canal din Ilfov.

"Eu am masterplan de 366 de milioane de euro şi licitaţia făcută la spitalul judeţean de 20 de milioane de euro. N-au făcut nimic de 23 de ani şi băieţii ăştia se gândesc că banii ăştia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic. Acum le surâde ideea", a susţinut preşedintele CJ Ilfov.

"Ei în această şedinţă şi-au arătat adevăratele intenţii. (...) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea - n.r.) - ca să vedeţi cât de ipocrită - am vorbit şi am întrebat-o « Aveţi vreun gând să faceţi vreo şedinţă cât eu plec în concediu?». «Nu, te aşteptăm». Că ei au fost plecaţi în concediu, şi ea a fost plecată în concediu", a explicat Petrache.

În şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Juţedean Ilfov, de la care au lipsit atât Marian Petrache cât şi consilierii din partea PNL, au fost operate o serie de schimbări în cadrul consiliilor de administraţie ale mai multor instituţii aflate în subordinea CJ Ilfov, în majoritatea cazurilor fiind numiţi consilieri din partea PDL. La reuniune au luat parte 17 consilieri ai PSD, PDL şi UNPR, din totalul de 28 de membri ai CJ.

Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit, vineri dimineaţă, în şedinţă extraordinară, în absenţa şefului instituţiei, Marian Petrache (PNL), aflat începând de astăzi în concediu şi pe care prefectul îl acuză de fals în înscrisuri, pentru că şi-a desemnat înlocuitor un vicepreşedinte demis de CJ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache (PNL), se află în concediu începând de vineri.

În absenţa acestuia, vineri dimineaţă, Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, pentru a analiza o serie de documente adoptate în şedinţa precedentă a CJ.

Astfel, a fost luată în discuţie decizia de revocare din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca şi Petrache.

Secretarul Consiliului Judeţean a precizat că documentul de revocare din funcţie a lui Manicea nu i-a fost adus la cunoştinţă acesteia, întrucât hotărârea Consiliului Judeţean din 2 august nu a fost semnată de Marian Petrache.

Pe de altă parte, secretarul CJ a menţionat că Petrache a semnat o dispoziţie prin care în perioada 9-16 august Manicea este desemnată să îndeplinească atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, în calitatea sa de vicepreşedinte.

Prefectul de Ilfov, Speranța Cliseru, a luat cuvântul subliniind că situaţia este una care depăşeşte cadrul legal.

Ea a susţinut că a fost comis un fals în înscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma să analizeze caracterul penal al dispoziţiei lui Petrache.

De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat că va ataca această dispoziţie, care ar urma să fie suspendată cel mai probabil începând de luni.

Şedinţa extraordinară de vineri a CJ Ilfov a avut loc în contextul scandalului din USL Ilfov declanşat tocmai de înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte CJ a liberalei Cristina Manicea. În ultimele săptămâni, între Marian Petrache (PNL) şi preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a existat un schimb dur de replici şi acuze.

"Eu întâmpin dificultăţi fantastic de mari din partea PSD. Nu m-am întâlnit cu cei de la PSD după puciul pe care l-au făcut în Consiliul Judeţean şi nici nu o să cer mediere de la centru. Doamna Firea face comentarii, dar aveţi răbdare că adevărul va ieşi la lumină. Îi las să facă ce vor ei, am răbdare, dar când va veni momentul potrivit voi spune adevărul. După părerea mea nu doamna Firea conduce, doamna Firea face ce i se spune", a declarat joi pentru "Gândul" preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Petrache lansa şi o ipoteză cu bătaie mai lungă: "Dacă aceste conflicte se repetă în mai multe judeţe, înseamnă că intră într-o strategie, dar nu e a PNL".

Cei din PSD susţin că postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean le revenea conform protocolului USL.

"Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepreşedinte al CJ aparţineau de drept PSD, preşedintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL naţional şi judeţean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul judeţului, ci doar colaborarea cu preşedintele CJ, Marian Petrache (şi preşedinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodată parteneri egali, ci eventual ruda săracă, deşi a ajuns preşedinte al CJ şi cu voturile, şi nu puţine, ale PSD, liberalii fiind a treia formaţiune politică din judeţ, ani la rând", a fost replica PSD Ilfov, organizaţie condusă de Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici