Firea: N-avem legătură cu ce s-a întâmplat la sediul ACL. Iohannis caută scuze să nu vină la dezbateri

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că social-democraţii nu au legătură cu întâmplarea de la sediul ACL, unde au fost aruncate în curte găini, dar că "problema rămâne", anume Klaus Iohannis ar căuta "în continuare scuze să nu participe la dezbateri".

438 afișări
Imaginea articolului Firea: N-avem legătură cu ce s-a întâmplat la sediul ACL. Iohannis caută scuze să nu vină la dezbateri

Gabriela Firea (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

"Suntem surprinşi că purtătorul de cuvânt al ACL face acuzaţii la adresa noastră, fără să prezinte nici măcar o probă, afirmând că PSD ar fi aruncat găini în curtea ACL. Nu avem nicio legătură cu această acţiune şi astfel de victimizări au mai fost folosite în trecut, fără nicio dovadă. Nu ştiu cine a făcut acest gest, nu îl aprob - dar problema rămâne: domnului Iohannis i-a fost frică de dezbaterile astea în tot acest timp. Domnul Iohannis încă are timp - mai sunt trei invitaţii din partea televiziunilor, la care poate să participe", menţionează Firea, într-un comunicat transmis marţi.

Ea precizează că Victor Ponta "va fi în studiourile televiziunilor de ştiri, aşteptându-l şi pe Klaus Iohannis".

"Despre acest gest, nu ştim dacă nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a înscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil că dl Iohannis apelează la astfel de strategii, pentru a distrage atenţia de la fuga sa de la dezbaterea electorală", mai susţine Firea.

PSD cere ACL "să dea dovadă de mai multă decenţă în modul în care îşi formulează mesajele şi acuzaţiile", se mai arată în comunicatul Gabrielei Firea.

"Purtătorul de cuvânt al ACL jigneşte, asa cum a făcut întreaga campanie, deoarece candidatul pe care îl reprezintă este lipsit de substanţă şi anvergură politică. De altfel, şi domnul Iohannis a renunţat la masca omului serios şi a început în ultima vreme sa jignească, la rândul său - şi pe contracandidatul său, dar mai ales, şi cel mai grav, pe alegătorii care nu l-au votat pe domnia sa. Mai sunt câteva zile şi cerem colegilor noştri din ACL să dea dovadă de mai multă decenţă în modul în care îşi formulează mesajele şi acuzaţiile", mai spune Firea.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost găsite, marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, unde au fost aruncate în saci, păsările având la gât bileţele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frică de dezbatere".

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la acest incident, că au fost sesizate Poliţia şi ANSVA, arătând că este o campanie care îi provoacă scârbă, iar PSD este “un partid al găinarilor”.

Un reprezentant al ACL s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie, unde a reclamat faptul că în curtea organizaţiei politice au fost aruncaţi mai mulţi saci cu găini şi a solicitat ca autorităţile să ia "măsurile legale în vederea identificării persoanelor care au comis fapta".

Mai mulţi reprezentanţi ai ANSVSA, echipaţi cu combinezoane albe, mănuşi şi ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strâns găinile împrăştiate prin curte şi le-au pus în saci şi containere.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii instituţiei au ridicat din curtea ACL 58 de găini moarte şi 28 de găini vii. Cadavrele vor fi incinerate de autoritate, după efectuarea unei necropsii, la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, pentru determinarea cauzei morţii animalelor. Totodată, găinile vii vor fi sacrificate şi cadavrele lor distruse de asemenea, pentru că, în lipsa trasabilităţii, ele nu pot fi consumate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici