Firea: Nu banii îi lipsesc lui Nicuşor Dan, ci competenţa şi spiritul gospodăresc

Fostul primar general al Bucureştiului, Gabriela Firea, spune despre Nicuşor Dan, în problema termoficării din Capitală, că nu banii îi lipsesc, pentru că a primit mai mulţi decât alocările din ei, ci competenţa şi spiritul gospodăresc.

228 afișări
Imaginea articolului Firea: Nu banii îi lipsesc lui Nicuşor Dan, ci competenţa şi spiritul gospodăresc

Firea: Nu banii îi lipsesc lui Nicuşor Dan, ci competenţa şi spiritul gospodăresc

„Vine iarna şi sute de mii de bucureşteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură. Primarul general s-a laudat că va fi mult mai bine, dar realitatea este cu totul alta. Termoenergetica, dată de Nicuşor Dan pe mâna USR, ameninţă că se poate bloca din cauza datoriilor, în timp ce primarul se bate cu pumnul în piept că facturile sunt achitate. Singurii care suferă sunt miile de bucureşteni care rămân zilnic fără apă caldă şi căldură”, scrie Firea pe Facebook.

Firea a declarat că a discutat această problemă la şedinţa săptămânală a organizaţiei PSD Bucureşti.

„Problema termoficării din Bucureşti nu poate fi rezolvată peste noapte, dar în orice caz este nevoie de fapte, nu de vorbe. În mandatul meu de primar general am început reparaţiile atât de necesare la conductele vechi de 30-40 de ani şi am accesat fonduri europene în valoare de 300 milioane de euro pentru reparaţia a 200 km de conducte. Din păcate, aşa cum am mai spus, contractul pentru care am muncit eu şi echipa mea a fost blocat intenţionat în campania electorală, iar Nicuşor Dan s-a grăbit doar să îl semneze. Lucrările propriu zise nu au început însă nici după 2 ani. În prag de iarnă, primarul Nicuşor Dan şi-a adus aminte să caute vinovaţii în altă parte decât în propria curte. Nu banii îi lipsesc lui Nicuşor Dan, pentru că a primit mai mulţi decât alocările din mandatul meu, ci competenţa şi spiritul gospodăresc”, arată fostul primar.

Firea afirmă că, pentru termoficare, lucrurile se pregătesc din timp, nu când deja a venit frigul: „de exemplu, în mandatul meu de primar general, gazele erau plătite în avans. Iar cifrele arată că tot în mandatul meu s-au făcut mai multe reparaţii. Dar asta nu o să prezinte Nicuşor Dan în acele cartoane colorate pe care le vântură pe reţelele sociale. În luna noiembrie, primarul general se plânge că nu este ajutat. Ca în vestita fabulă <Greierele şi furnica>, Nicuşor Dan aruncă tot felul de acuzaţii puerile în loc să se întrebe ce a făcut până acum. Decizia Guvernului de a majora gradul de îndatorare al Capitalei este una importantă. Din păcate, în mandatul meu de primar general nu a fost aceeaşi înţelegere din partea guvernului din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban şi Cîţu. Solicitările de creştere a plafonului de îndatorare ne-au fost respinse în mod repetat, iar bucureştenii au fost atunci pedepsiţi şi ţinuţi in frig doar ca Nicuşor Dan să fie salvatorul oraşului! Răcoroasă salvare.Salvaţi Bucureştiul de Nicuşor Dan!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici