Firea: Să nu ne împărţim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa / Pentru o conducere interimară în PSD nu voi candida. Nu vânez funcţii

Gabriela Firea a declarat că, în urma CEx de marţi seară, nu ar trebui ca PSD să se împartă în două sau trei echipe pentru că acest lucru ar fragiliza echipa social-democraţilor. Primarul general al Capitalei a precizat că nu trebuie repetate greşelile făcute în alte „epoci”.

460 afișări
Imaginea articolului Firea: Să nu ne împărţim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa / Pentru o conducere interimară în PSD nu voi candida. Nu vânez funcţii

Firea: Să nu ne împărţim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa

„Cred că trebuie să avem grijă ca după şedinţa din această seară, echipia noastră să rămână unită, partidul să nu aibă de suferit. Să nu ne împărţim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa noastră, care trebuie să rămână unită. Trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată, aşa cum ne cer votanţii noştri”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea CEx al PSD de marţi seara.

Ea a mai spus că nu a participat la întâlnirea de luni a lui Marcel Ciolacu cu liderii PSD ai organizaţiilor judeţene, tocmai pentru a nu repeta greşelile trecutului.

„Nu am participat la nicio întâlnire organizată înaintea CEx, tocmai pentru că nu e bine să repetăm greşelile făcute în alte epoci. Am făcut apel la toţi cei care m-au sunat să aibă grijă în primul rând de partid şi pe urmă de noi, suntem pe planul doi, trei patru, să nu ne sfâşiem, să dăm mesaje pozitive, în special pe cei pe care i-am dezamăgit. Sunt mai multe variante să vedem care echipă va îndeplini sufragiile astfel încât să nu ieşim două grupări”, a conchis Firea.

Şedinţa CEx are loc, marţi seara, la sediul PSD din Kiseleff.

Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu ar fi susţinuţi de 35 de organizaţii judeţene să preia interimar conducerea PSD, funcţiile de preşedinte al partidului şi respectiv secretar general, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Totodată, Marcel Ciolacu ar vrea să propună schimbarea şi a celor opt vicepreşedinţi regionali, iar cei actuali să demisioneze, au adăugat sursele citate.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcţia de preşedinte executiv ar putea dispărea. Partidul va organiza, cel mai probabil, un Ccongres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au adăugat sursele citate.

În septembrie 2018, Gabriela Firea, alături de Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, cel din urmă exlus din PSD, au cerut, printr-o scrisoare deschisă demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor.

Firea: Pentru o conducere interimară în PSD nu voi candida. Nu vânez funcţii

Gabriela Firea a declarat, marţi seară, că nu va candida la funcţia de preşedinte interimar al PSD, dacă Viorica Dăncilă va demisiona. Ea a adăugat că „nu vânează funcţii şi privilegii”.

„Pentru o conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se va pune această discuţie în CEx. Nu voi merge pe această idee. Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii mei din Ilfov. Pentru o funcţie interimară nu. Nu vânez funcţii, privilegii. Pentru Congres, mă voi gândi”, a spus Viorica Dăncilă, la intrare în sediul PSD.

Ea a subliniat că un Congres în PSD ar trebui să se organizeze cât mai rapid.

„Cât mai repede, pentru că orice zi întârziere, orice săptămână întârziere, şi în care publicul ne vede discutând în camere separate, acest lucru nu ne fac bine şi nu putem să spunem că vom reforma”, a completat Firea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
psd,
cex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici