Firea: Sunt aproape 6.000 de copii adoptabili

Sunt aproape 6.000 de copii în grija statului care pot ajunge într-o familie iubitoare, iar alţi 1.000 de copii sunt în proces de a fi declaraţi adoptabili, a spus, sâmbătă, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

749 afișări
Imaginea articolului Firea: Sunt aproape 6.000 de copii adoptabili

Firea: Sunt aproape 6.000 de copii adoptabili

Gabriela Firea a spus, la o întâlnire cu noua conducere a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANDPCA) că toţi sunt preocupaţi de copiii aflaţi în situaţii de risc, care trăiesc în medii violente, în familii sărace, cei care riscă să abandoneze şcoala sau cei care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

„O prioritate pentru noi este Garanţia pentru Copii. De asemenea, folosim toate oportunităţile de finanţare nerambursabilă pe care le avem la dispoziţie. În paralel, creştem numărul copiilor adoptabili din România. Sunt aproape 6.000 de copii în grija statului care pot ajunge într-o familie iubitoare. Alţi 1.000 de copii sunt în proces de a fi declaraţi adoptabili. Suntem pe ultima sută de metri cu procesul de dezinstituţionalizare, început de prea multă vreme, iar acum se închid şi ultimele centre de tip clasic din ţară. 15 centre de plasament au fost închise în ultimul an! Le transformăm pe toate în case de tip familial - locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului „acasă””, a spus Firea.

Noul preşedinte al ANPDCA este Elena Tudor, care lucrează de peste 20 de ani lucrează în sistemul de protecţia a copilului. De asemenea, Firea a spus că vocea copiilor instituţionalizaţi şi-a găsit un loc în echipă prin Vişinel Bălan, noul vicepreşedinte al ANPDCA, ale cărui idei „vin din experienţa proprie, traumatizantă, de fost copil al sistemului”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici