Florea: Propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european - ”rodul unor cuşluieli politice”

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea spune că propunerea europarlamentarului PSD Corina Creţu pentru funcţia de comisar european este "rodul unor cuşluieli politice", care demonstrează că pentru PSD nu contează cât se face de râs în Europa, ci doar să dea satisfacţii unor orgolii.

511 afișări
Imaginea articolului Florea: Propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european - ”rodul unor cuşluieli politice”

Corina Cretu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, marţi, referindu-se la nominalizarea Corinei Creţu pentru un portofoliu de comisar european, că această situaţie arată că pentru PSD "nu contează că se face de râs în Europa, dacă dă satisfacţii unor orgolii sau unor lucruri subterane”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este modul tipic al PSD de a-şi promova oamenii după criteriul clientelei. Nu contează că te faci de râs în Europa, ci pur şi simplu numai să dai satisfacţii unor orgolii sau unor lucruri subterane. Ne-a făcut de râsul Europei o dată cu Adrian Severin şi acum ne face iar de râs, de genul celor scrise de presă vis-a-vis de aplecarea deosebită spre aventură a doamnei respective”, a afirmat Florea.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, nominalizarea Corinei Creţu este "rodul unor cuşluieli (înţelegeri netransparente - n.r.) politice”.

“Nu am văzut niciun gest sau atitudine - şi am privit detaşat, nu încrâncenat politic - nu am văzut niciun gest remarcabil, decât rodul unor cuşluieli politice. Măcar celălalt (Dacian Cioloş- n.r.) era un bun specialist, despre care nu am auzit vreo vorbă urâtă, nu s-a legat vreo mizerie morală sau să fie suspect de corupţie”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Surse de la Bruxelles au declarat pentru Gândul că europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele desemnat al CE, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de comisar european. Dacian Cioloş, comisarul român care a gestionat portofoliul european cu cel mai mare buget, respectiv Agricultura, a ieşit din cărţi pentru viitorul executiv european, precizează sursa citată.

Potrivit acestor surse, Creţu, europarlamentar PSD şi vicepreşedinte al grupului Socialiştilor din Parlamentul European, ar urma să primească portofoliul Politicii Regionale. Astfel, ea va gestiona politica de coeziune şi fondurile europene.

Portofoliul Politicii Regionale este al doilea portofoliu de pe lista priorităţilor României, după păstrarea Agriculturii.

Gândul scria că, la Bruxelles, există semne de întrebare privind competenţele Corinei Creţu pentru acest post, singura sa experienţă economică fiind activitatea la Fabrica de Maşini-Unelte din Blaj, între 1989 şi 1992, după ce a absolvit ASE. De atunci, Creţu a fost ziarist, lucrând la publicaţii apropiate PSD, apoi purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, senator şi europarlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici