„Florida nu este un loc sigur pentru profesori". Profesoară din Florida, anchetată pentru că le-a arătat elevilor filmul Strange World

O profesoară din Florida este investigată după ce i-a pus pe elevii săi să se uite la filmul de animaţie Strange World, produs de Disney.

3258 afișări
Imaginea articolului „Florida nu este un loc sigur pentru profesori". Profesoară din Florida, anchetată pentru că le-a arătat elevilor filmul Strange World

Ancheta vine în contextul în care guvernatorul republican Ron DeSantis a lansat o serie de atacuri la adresa profesorilor, acuzându-i că îi „indoctrinează” pe elevi cu idei „woke”.

Filmul Strange World prezintă aventurile unei familii de exploratori care încearcă să salveze o lume misterioasă de la pierderea sursei sale vitale de energie.

Filmul este primul produs de Disney care include un personaj LGBTQ+, Ethan,  interpretat de actorul Jaboukie Young-White.

Potrivit unui tweet postat de un prieten al profesoarei, aceasta a primit o scrisoare de la Departamentul de Educaţie al Floridei, în care i se spune că este vizată de o anchetă pentru „conduită necorespunzătoare”. Scrisoarea nu precizează însă care sunt acuzaţiile exacte aduse profesoarei.

Prietenul profesoarei susţine că aceasta a avut permisiunea scrisă de la părinţii tuturor elevilor să le arate filme Disney şi Dreamworks în clasă şi că niciun părinte nu a făcut obiecţii cu privire la filmul Strange World.

„Florida nu este un loc sigur pentru profesori, NU VĂ MUTAŢI AICI”, a scris el pe Twitter, relatează The Guardian

Ancheta asupra profesoarei se înscrie în seria de măsuri represive luate de guvernatorul DeSantis împotriva profesorilor din Florida. DeSantis a afirmat, fără dovezi, că există „indoctrinare în şcolile noastre” şi a permis secretarei sale de presă să spună că profesorii îi „pregătesc” pe elevi. O nouă lege din Florida a dus practic la interzicerea unor cărţi, cu bibliotecile şi clasele obligate să elimine cărţile care conţin conţinut „inadecvat”.

Un profesor de engleză din Palm Bay, Florida, a declarat pentru Guardian că o bibliotecară i-a luat o treime din cărţile din clasă - printre ele şi o colecţie de poezii ale lui Emily Dickinson, care nu era pe lista ei de cărţi acceptate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici