Florin Cîţu: Să ştiţi că nu la coaliţie se face bugetul

Nu în coaliţie se face bugetul, spune liderul PNL, Florin Cîţu, după ce vicepremierul Sorin Grindeanu s-a declarat sceptic în privinţa aprobării bugetului pe 2022 până de sărbători.

1477 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Să ştiţi că nu la coaliţie se face bugetul

Florin Cîţu: Să ştiţi că nu la coaliţie se face bugetul

„Nu am discutat cu ministrul Finanţelor. Aşteptăm bugetul în coaliţie şi după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Să ştiţi că nu la coaliţie se face bugetul. În coaliţie vom discuta şi ne interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro (macroeconomici - n.r.) deja agreaţi. Detaliile privind construirea bugetului depind foarte mult de premier, de ministrul de Finanţe. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiectele deja începute, ca PNRR să fie susţinut în continuare”, spune Florin Cîţu

Liderul PNL nu exclude convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în luna ianuarie, pentru adoptarea bugetului.

„Astăzi (luni - n.r.) este prima discuţie. Sunt sigur că există resurse şi capacitate în Guvern pentru a finaliza bugetul. Noi suntem aici până pe 23 decembrie. Dacă e nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie”, conchide Cîţu.

Vicepremierul PSD, Sorin Grindeanu, se declară sceptic în privinţa aprobării bugetului pe anul 2022 până la sfârşitul anului: „E un semn de întrebare. Şi eu am fost sceptic”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că schiţa bugetului va fi prezentată luni, iar propunerea va fi supusă aprobării în Parlament înainte de Crăciun.

„Aprobarea în Parlament, aşa cum ne-am asumat, a rămas pentru data de 23 decembrie”, a adăugat Ciucă.

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR negociază în aceste zile bugetul pe anul 2022 al guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici