Florin Cîţu trimite Corpul de Control şi la INSP

Corpul de Control al premierului Florin Cîţu desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei.

560 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu trimite Corpul de Control şi la INSP

Florin Cîţu trimite Corpul de Control la INSP

„Corpul de Control al prim-ministrului, în urma sesizărilor primite, desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei”, transmite Corpul de Control al premierului.

Potrivit unor surse citate de Digi24, săptămâna trecută au avut loc mai multe atacuri cibernetice asupra Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

Atacurile informatice, 182 la număr, au avut loc la finalul săptămânii trecute, în decurs de 2 ore, conform sursei citate.

O altă acţiune a Corpului de Control este la Minsiterul Sănătăţii. Premierul i-a cerut, luni, şefului corpului de control să se autosesizeze, după ce ministrul Voiculescu a publicat listele cu testările şi vaccinările, la nivel naţional. Datele ar fi fost făcute publice fără informarea premierului şi fără a avea toate avizele necesare, printre datele publicate fiind şi cele ale unor ofiţeri MAI, SRI şi MApN. 

Cîţu i-a cerut ieri ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să explice datele publicate pentru a clarifica dacă au existat vaccinări nepremise, peste rând, în etapa a II-a. 

„Datele care sunt publicate nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greşit, am văzut mai multe interpretări în spaţiul public, unele tendenţioase şi eu cred că cei care au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu”, a afirmat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
control,
insp,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici