Florin Iordache: Undeva pe 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru familie / Ministrul Apelor: Instituţia numită "familie" este formată dintr-un tată bărbat şi o mamă femeie

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţei, a declarat joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul după decizia CCR de a respinge sesizările PNL şi USR pe legea referendumului.

1018 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: Undeva pe 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru familie / Ministrul Apelor: Instituţia numită "familie" este formată dintr-un tată bărbat şi o mamă femeie

Florin Iordache: Undeva pe 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru familie

"Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituţiei. Cred ca toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor 3 milioane de români", a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliţia pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.

Ulterior, acesta a menţionat cum a făcut calculul.

"Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Camera şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum", a mai declarat Florin Iordache.

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Ministrul Apelor: Instituţia numită "familie" este formată din un tată bărbat şi o mamă femeie

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a participat, joi, la Conferinţa privind organizarea „Referendumului pentru căsătorie”, la Palatul Parlamentului, unde a declarat că familia este formată dintr-un tată bărbat şi o mamă femeie.

Conferinţa „Referendumul pentru căsătorie din România: perspective naţionale şi internaţionale”, organizată, joi, în Parlamentul României, a fost deschisă de Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească, care a susţinut că a fost şocat de declaraţia preşedintelui României, care s-a arătat împotriva organizării referendumului pentru familie.

„Întrebarea care se pune este: are poporul român dreptul la referendum? Ne putem permite acest lux? Preşedintele României pare să ne spună că nu. Preşedintele României pare să ne spună că această iniţiativă inflamează societatea. Este tulburător. Eu personal am fost extrem de tulburat şi de şocat să aud declaraţia preşedintelui României la Bacău, spunând că această iniţiativă de revizuire constituţională inflamează societatea, adică inflamează 90% dintre cetăţenii României care sunt de acord cu definiţia căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie”, a declarat, joi, Mihai Gheorghiu.

Gheorghiu a mai precizat că de-a lungul vremii, iniţiatorii referendumului pentru schimbarea articolului din Constituţie care defineşte familia au fost catalogaţi ca fiind fanatici religioşi.

„Această lungă şi tenace rezistenţă la referendum este tulburătoare. Această temă este împinsă spre marginalizare. În momentul în care am fost definiţi fanatici religioşi, nimeni nu şi-a cerut scuze pentru această jignire. Fanatismul este o boală”, a mai precizat Mihai Gheorghiu.

La conferinţa privind referendumul pentru căsătorie a paticipat şi Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, care s-a pronunţat pentru organizarea referendumului.

„Duminica în care se va organiza referendumul se va numi duminica luminii şi dacă doresc prietenii, fraţii şi colegii europeni să preia ca import ceva din România, şi cred că este momentul ca şi noi să exportăm ceva din România, este această pronunţare care se va face clar de către români, că valoarea şi moralitatea va fi reglementată prin legislaţie, să o preia şi dumnealor. Pentru că nouă ne pasă ce se întâmplă cu societatea noastră, mâine, poimâine, ce se întâmplă cu copiii noştri, cu nepoţii noştri, nu pentru că urâm pe cineva, ci dimpotrivă”, a declarat Ioan Deneş.

Ministrul a adus în discuţie aspecte religioase ale referendumului, făcând referire la învăţăturile lui Iisus Hristos.

„Iiisus ne spune că trebuie să iubim toţi oamenii, dar asta nu însemnează că noi trebuie să iubim păcatele. De aceea, ca şi creştini practicanţi, iubim toţi oamenii, dar adevărul trebuie să-l spunem aşa cum este. Instituţia numită familie, cea pe care Dumnezeu a lăsat-o pe Pământ, este formată din un tată bărbat şi o mamă femeie. Am speranţa că acest referendum se va organiza foarte repede”, a mai declarat Ioan Deneş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici