Florin Iordache: Vor fi înregistrate progrese privind reforma Spaţiului Schengen

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi-a exprimat încrederea, în cadrul întâlnirii cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, la care a participat şi liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor fi înregistrate progrese privind Spaţiul Schengen.

392 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: Vor fi înregistrate progrese privind reforma Spaţiului Schengen

Florin Iordache: Vor fi înregistrate progrese privind reforma Spaţiului Schengen

„Preşedintele Senatului a evocat vizita la Bucureşti din mai 2017 a preşedintelui Comisiei Europene, pentru a participa la aniversarea a zece ani de la aderarea României la UE, ocazie cu care acesta a susţinut o alocuţiune în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, transmiţând o serie de mesaje care continuă să aibă un ecou important în memoria colectivă. Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că la doisprezece ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptăţită satisfacţie pentru cetăţenii români, din ţară sau cei care trăiesc şi lucrează în alte ţări membre UE. În acest context, următoarele şase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă şi dedicată a executivului şi legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiţii responsabilităţile preşedinţiei rotative”, conform unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei meţionate, înaltul demnitar român a evidenţiat că semestrul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai mult despre stilul de muncă, de comunicare şi relaţionare al colegilor români, dar şi de a afla mai multe despre România, inclusiv prin participarea la reuniunile care vor avea loc în teritoriu, între care Summitul de la Sibiu va avea cea mai mare importanţă.

De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat în cadrul întrevederii cu oficialul european dosarele pe care România le are în gestiune pe perioada preşedinţiei la Consiliul UE.

„Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a semnalat complexitatea contextului european în care preşedinţia României la Consiliul UE se desfăşoară: negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, procesul Brexit şi clarificarea relaţiilor viitoare cu Marea Britanie, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019. De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat încrederea că, pe durata mandatului PRES RO, vor fi înregistrate progrese, cu scopul final al obţinerii acordului politic în vederea finalizării, cât mai curând posibil, a reformei Spaţiului Schengen”, potrivit sursei menţionate.

De altfel, Florin Iordache a transmis asigurări cu privire la continuarea progreselor înregistrate pe dosare importante, menţionând că România va continua să clădească pe această bază viitoarele discuţii şi negocieri.

La întrevedere a participat şi preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, care a reafirmat angajamentul României în favoarea consolidării construcţiei europene, prin contribuţia specifică a ţării noastre la efortul statelor membre şi al instituţiilor europene de a consolida proiectul politic comun.

"La doisprezece ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptăţită satisfacţie pentru cetăţenii români, din ţară sau cei care trăiesc şi lucrează în alte ţări membre UE. În acest context, următoarele şase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă şi dedicată a executivului şi legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiţii responsabilităţile preşedinţiei rotative", a spus preşedintele Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici