Flutur, despre situaţia de la Ilfov: Într-o negociere politică mai trebuie şi să cedezi

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că în şedinţa Biroului Permanent Naţional nu s-a discutat situaţia din PDL Ilfov, unde există nemulţumiri privind numirea noului prefect al judeţului, apreciind că într-o negociere politică este nevoie să şi cedezi.

72 afișări
Imaginea articolului Flutur, despre situaţia de la Ilfov: Într-o negociere politică mai trebuie şi să cedezi

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"PDL nu a câştigat singur alegerile, am făcut o coaliţie şi cu UDMR şi cu independenţii şi ceilalţi care ne susţin şi eu cred că în acest context va exista înţelegere, înţelepciune şi maturitate politică pentru cea mai bună soluţie", a spus Flutur despre nemulţumirile membrilor organizaţiei Ilfov.

Gheorghe Flutur a precizat că în BPN nu s-a discutat situaţia de la Ilfov.

"Cred că sunt anumite nemulţumiri punctulale, pot fi şi la alte organizaţii, nu doar la Ilfov, dar eu cred că până la urmă pentru interesul partidului, pentru crearea majorităţii, pentru votarea bugetului de stat, trebuie să existe înţelegere. Într-o negociere politică mai trebuie şi să cedezi", a afirmat Flutur precizând că este nevoie de o discuţie mai amănunţită cu organizaţia de la Ilfov.

Preşedintele PDL Ilfov, Cristache Rădulescu, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că mesajul transmis de conducerea partidului a fost să accepte situaţia numirii prefectului susţinut de Gabriel Oprea, organizaţia urmând a primi o funcţie de secretar de stat, pentru performanţa în alegeri.

"Ilfovul va avea secretar de stat, pentru că totul se face în ordinea rezultatelor, şi noi suntem organizaţie câştigătoare, aşa că bineînţeles că vom avea, în funcţie de procentul pe care l-am obţinut", a spus Rădulescu.

Preşedintele CJ Ilfov a anunţat că în cursul săptămânii, cel mai probabil joi, va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean Ilfov, unde se va lua o decizie în funcţie de ce hotărăsc preşedinţii de organizaţii şi primarii.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, despre situaţia de la Ilfov, că organizaţiilor performante în alegeri li se dă posibilitatea de a compensa anumite pierderi cu alte funcţii, de secretari de stat, în acest sens având loc o discuţie de principiu.

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în urma unor discuţii pe care conducerea PDL Ilfov le-a avut vineri după-amiază, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a deciziei de numire la Ilfov a prefectului Dan Cornel Baranga, s-a stabilit ca poziţia organizaţiei pe acest subiect să fie prezentată în mod oficial în şedinţa conducerii centrale a partidului, Biroul Permanent Naţional.

El a precizat că este vorba despre găsirea unor soluţii pentru înlăturarea situaţiei în care primarii şi viceprimarii din Ilfov se simt nedreptăţiţi de negocierile privind impunerea unor prefecţi.

Tot vineri, senatorul PDL de Ilfov Iulian Urban a declarat că în filiala democrat-liberală sunt nemulţumiri din cauză că organizaţia nu a fost consultată la schimbarea din funcţie a prefectului judeţului, considerând că Gabriel Oprea a impus numirea în acest post a unui apropiat de-al său.

Dan Cornel Baranga a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Ilfov, până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a concursului pentru ocuparea acestui post, conform unei Hotărâri de Guvern publicate, vineri, în Monitorul Oficial. De asemenea, Valentin Delcea, eliberat din funcţia de prefect al judeţului Ilfov, va exercita temporar funcţia de subprefect al judeţului, până la organizarea concursului pentru acest post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici