Flutur: În caz de interimat, Blaga va prelua şi portofoliul de vicepremier

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că Vasile Blaga are expertiză bună în domeniul Internelor, că PDL va aştepta propunerea PSD pentru postul de la MAI, iar în caz de interimat, actualul şef de la Dezvoltare va prelua şi funcţia de vicepremier.

26 afișări
Imaginea articolului Flutur: În caz de interimat, Blaga va prelua şi portofoliul de vicepremier

Gheorghe Flutur şi Vasile Blaga (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Aşteptăm termenul pe care premierul l-a dat partenerilor din coaliţie. Sperăm că vor veni cu o soluţie. Nu putem să nu spunem că - şi toată lumea ştie- Vasile Blaga este un ministru recunoscut, cu o expertiză foarte bună în domeniul acesta al Administraţiei şi Internelor şi de foarte multe ori, în multe împrejurări, s-a pronunţat numele lui Vasile Blaga pentru acest minister, dar în momentul de faţă PDL aşteaptă partenerii de guvernare cu o nominalizare proprie", a spus Flutur.

Întrebat dacă Blaga ar putea prelua şi funcţia de vicepremier, în cazul menţinerii nominalizării lui Nica, în condiţiile în care cele două funcţii sunt cumulate, Gheorghe Flutur a spus: "Categoric da!".

El s-a declarat convins că PSD va lua în calcul să vină cu o altfel de nominalizare decât cea cu Dan Nica.

Întrebat ce va face PDL dacă PSD îşi va păstra propunerea şi va veni cu propunerea Dan Nica, Flutur a spus: "Este problema dumnealor şi este atributul prim-ministrului să numească interimar un membru al Guvernului pentru gestionarea problemelor din acest minister".

"Vom vedea la momentul respectiv, de aceea este şi termenul de 24 de ore", a continuat el.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici