Flutur: Se intenţionează în 2011 reducerea cu până la 20% a decalajului din salariile publice

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că liderii partidului au discutat în BPN despre legile din domeniile salarizării publice şi pensiilor, menţionând că pentru 2011 se intenţionează, în funcţie de resurse, să se recupereze cu până la 20% decalajul apărut în salariile bugetarilor.

15 afișări
Imaginea articolului Flutur: Se intenţionează în 2011 reducerea cu până la 20% a decalajului din salariile publice

Flutur: Se intenţionează în 2011 reducerea cu până la 20% a decalajului din salariile publice (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Conducerea PDL a discutat, luni, despre proiectul legii pensiilor, considerat "prioritate de grad zero", ce trebuie să intre în dezbaterea Parlamentului în următoarele 15 zile, a declarat Flutur, după şedinţa BPN, precizând că o altă prioritate este noua lege cadru a salarizării.

"S-a discutat proiectul legii pensiilor, prioritate de grad zero pentru noi, care urmează în următoarele 15 zile să intre în dezbaterea Parlamentului şi are ca scop corectarea deficitului la Bugetul Fondului de Pensii, acesta fiind de 13 miliarde de lei în 2011", a precizat Flutur.

El a arătat că cei din conducerea PDL au discutat şi despre legea cadru a salarizării, proiect care modifică Legea 330.

"Aici se are în vedere mai ales acel declaj de la 1 la 29 (raportul dintre salariul cel mai mic şi cel mai mare din sistemul bugetar, n.r.). Ştiţi că se discuta în Legea 330 de un raport de 1 la 12, proiectul pe care noi l-am discutat în coaliţie este pentru un raport de 1 la 15", a explicat Flutur.

El a precizat că legea cadru a salarizării are în vedere "câteva realităţi, încadrarea în masa salarială de 39 de miliarde de RON, pentru 2011, un deficit bugetar de 4,4% şi creştere economică între 1,5 şi 2% pentru anul viitor".

"De fapt, aici sunt două legi: legea cadru a salarizării şi legea specială pentru anul 2011, pentru că în fiecare an va fi o lege specială, în funcţie de resusele speciale pentru salarizarea bugetarilor", a spus Flutur.

El a arătat că "există reducerea salariilor bugetarilor cu 25%" şi se intenţionează, în 2011, în funcţie de resurse, să se recupereze o parte din decalaj, "o parte din sumele care au fost dimininuate la salariaţi". El a mai arătat că procentul avut în vedere ar putea ajunge până la 20%.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, pe 5 august, la TVR, faptul că unii membri ai Guvernului s-au grăbit să anunţe, "când nici nu se terminaseră ecourile conferinţei de presă" în care FMI a prezentat mesajul de încredere la adresa măsurilor de austeritate din România, creşteri salariale în 2011.

"Nici nu se încheiaseră ecourile conferinţei de presă (a FMI, n.r.) şi deja aveam anunţuri ale membrilor Guvernului cum vor mări salariile în 2011", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici