Flutur: Şedinţa comună a consiliilor regionale Suceava şi Cernăuţi este una "istorică"

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Cernăuţi, la şedinţa comună a consiliilor regionale Suceava şi Cernăuţi, că această întrunire este "istorică", iar preşedintele Regiunii Cernăuţi, Vladimir Culiş, a spus că Bucovina revine, cu acest prilej, după o sută de ani în UE.

22 afișări
Imaginea articolului Flutur: Şedinţa comună a consiliilor regionale Suceava şi Cernăuţi este una "istorică"

Flutur: Şedinţa comună a consiliilor regionale Suceava şi Cernăuţi este una "istorică"

Gheorghe Flutur a spus, în debutul şedinţei comune a consilierilor judeţeni suceveni şi cei ai Adunării Deputaţilor Consiliului Regional Cernăuţi, că această primă întâlnire este istorică, fiind prima întâlnire de acest gen "pe graniţa de est a Uniunii Europene", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Flutur a spus că această zonă trebuie să devină cea mai dinamică şi că există premisele pentru acest deziderat.

El a arătat că pentru dezvoltarea acestei zone există posibilitatea atragerii de o sută de milioane de euro prin proiecte transfrontaliere.

"De aceea am început acţiuni concrete cu colegii noştri din Cernăuţi pentru a realiza proiecte comune", a spus Flutur, care a menţionat că vor fi promovate proiecte "care să deschidă Suceava spre Ucraina".

"Vrem să fim ambasadori ai dumneavoastră în drumul spre Uniunea Europeană", a spus Flutur.

El i-a invitat pe membrii Adunării Deputaţilor Regiunii Cernăuţi la Suceava, unde se va organiza următoare şedinţă comună.

La rândul său, şeful Administraţiei de Stat din Cernăuţi şi preşedinte în exerciţiu al Consiliului Euroregiunii "Prutul de Sus", Vladimir Culiş, a spus că această şedinţă dovedeşte că după o sută de ani, Bucovina revine în Uniunea Europeană, în Europa regiunilor.

Culiş a spus că această întâlnire este un eveniment fără precedent în istoria Ucrainei şi României şi că această şedinţă comună vine după o îndelungată colaborare între puterile regionale locale din Cernăuţi şi Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici