Flutur: Sigla noului partid format de PNL şi PDL va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PNL şi PDL vor fuziona prin contopire, cu paritate de "unu la unu", fiind o construcţie pe bază de încredere, iar sigla noului partid va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE şi culorile PPE, albastru şi alb.

867 afișări
Imaginea articolului Flutur: Sigla noului partid format de PNL şi PDL va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE

Gheorghe Flutur (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX că PNL şi PDL vor fuziona prin contopire, ceea ce înseamnă o paritate de "unu la unu".

"E o construcţie pe bază de încredere. E o premieră în România în ultimii 24 de ani când se face un pas uriaş pentru a construi marele partid de centru-dreapta din România, alternativa puternică la socialişti", a spus liderul democrat-liberal.

El a arătat că noul partid va avea numele PNL, iar sigla este o săgeată într-un cerc cu steluţele UE, similară cu cea a PPE şi având culorile albastru şi alb, folosite de popularii europeni.

"Se mai lucrează încă", a spus Flutur.

El a mai declarat că imnul va rămâne cel al PDL, ”Verde-nrourat”, pentru că este ”un imn plăcut, antrenant şi cu mesaj de forţă”.

Totodată, Gheorghe Flutur a menţionat că se analizează şi numele alianţei sub care candidatul PNL-PDL va participa în alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1.

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

La întâlnirea de joi, care a durat aproximativ o jumătate de oră, au participat preşedintele PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, în timp ce din partea PNL au fost Klaus Iohannis şi Mihai Voicu. Ludovic Orban şi Alina Gorghiu au venit cu puţin timp înainte de încheierea discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici