Flutur: Standardele de cost în administraţia locală trebuie finalizate până în 2 septembrie

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că standardele de calitate şi cost în administraţia locală ar putea fi finalizate până în 2 septembrie, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe mai multe legi, arătând că acestea vor sta la baza reorganizării administraţiei.

19 afișări
Imaginea articolului Flutur: Standardele de cost în administraţia locală trebuie finalizate până în 2 septembrie

Flutur: Standardele de cost în administraţia locală trebuie finalizate până în 2 septembrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că reducerea cheltuielilor în administraţia publică este esenţială în actuala situaţie de criză, subliniind că acest proces se face în paralel cu cel de descentralizare.

El a arătat că vor trebui introduse standarde de calitate şi de cost care vor arăta parametrii în care trebuie să funcţioneze o primărie sau un consiliu judeţean.

"Până în 2 septembrie trebuie clarificate pentru că vor sta la baza reorganizării", a spus vicepreşedintele PDL.

Flutur crede că vor fi găsite "scheme umflate" la unele primării sau consilii judeţene.

"Reducerea cheltuielilor cu personalul înseamnă şi reducerea de personal acolo unde schemele sunt umflate", a mai spus vicepreşedintele PDL.

El a adăugat că acest proces este făcut odată cu descentralizarea, arătând că mai sunt două ministere, al Agriculturii şi Culturii, care trebuie să prezinte strategia de descentralizare, aceasta urmând să fie prezentate în Guvern în 26 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici