Flutur: Susţinem la revizuire 300 de parlamentari. Îşi pregăteşte USL un alt candidat la Preşedinţie?

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că PDL susţine "revizuirea Constituţiei cu 300 de parlamentari" şi a întrebat dacă USL îşi pregăteşte un alt candidat la Preşedinţie după desemnarea lui Crin Antonescu drept preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

814 afișări
Imaginea articolului Flutur: Susţinem la revizuire 300 de parlamentari. Îşi pregăteşte USL un alt candidat la Preşedinţie?

Gheorghe Flutur (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În primul rând, dorim de mult şi susţinem revizuirea Constituţiei cu 300 de parlamentari. În al doilea rând, legat de cine va fi şeful comisiei, înţeleg că nu mai candidează, pentru că un şef al comisiei nu ştiu dacă poate candida. Şi în al treilea rând, PDL doreşte o Constituţie care să răspundă la ceea ce nu a funcţionat până acum în România, referitor la legătura dintre Guvern, Preşedinţie şi Parlament", a precizat Gheorghe Flutur.

El a fost întrebat de ce Crin Antonescu nu ar putea candida la Preşedinţie dacă este preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

"Nu ştiu. Dacă domnul Antonescu este preşedintele acestei comisii pun o întrebare: îşi pregăteşte USL-ul un alt candidat la Preşedinţie? Pentru că nu ştiu dacă este corect să fii şi preşedintele comisiei şi să fii şi candidat. De regulă ştiu că cel care conduce o comisie nu candidează. Dar este doar o întrebare", a declarat Flutur.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi "politic" această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici