FOCUS: Unii delegaţi PSD l-ar vrea pe Geoană, ca Ponta să se mai coacă, alţii pe Ponta măcar temporar

"Iese Geoană preşedinte?", "Iese Ponta?", acestea erau frământările delegaţilor la Congresul PSD, adunaţi, sâmbătă, la Romexpo, pentru a alege primul om din partid.

16 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Unii delegaţi PSD l-ar vrea pe Geoană, ca Ponta să se mai coacă, alţii pe Ponta măcar temporar

FOCUS: Unii delegaţi PSD l-ar vrea pe Geoană, ca Ponta să se mai coacă, alţii pe Ponta măcar temporar (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Congresul PSD a debutat într-o atmosferă de Revelion, care, în scurt timp, s-a transformat în altceva: discotecă-după muzică, stadion-după huiduieli şi fluierături sau sală de spectacole - după "baletul" candidaţilor.

Sala în care s-a desfăşurat reuniunea social-democraţilor a creat condiţiile pentru senzaţia de haos, de lipsă de control, fiind dese cazurile în care persoanele care au vorbit de la tribuna Congresului nu se auzeau din cauza zumzetului de fond al delegaţilor.

Primii care au captat atenţia, prin gâlceavă, au fost primarii Vanghelie şi Pandele, care nu au pierdut acest prilej pentru a arăta încă o dată că se urăsc şi pentru a-şi servi reciproc huiduieli prin intermediul susţinătorilor.

Dacă Vanghelie şi Pandele s-au evidenţiat prin gălăgia făcută, un alt primar PSD, Radu Mazăre, s-a remarcat prin ţinută, la propriu. Cu atitudine de fotomodel, Radu Mazăre a explicat din nou că se îmbrăcase în ţinută militară deoarece se află într-un permanent război cu poliţia politică a lui Băsescu.

"Unitate", "solidaritate", "vindecarea maladiei partidului" au fost cuvinte des rostite de la tribuna Congresului. "Să nu încurajăm manelizarea partidului", a spus Ion Iliescu, cel care a părut a fi cel mai iubit dintre PSD-işti. Majoritatea vorbitorilor l-au lăudat sau au dat citate din discursurile anterioare ale liderului PSD, Iliescu fiind prezent atât în cuvântări, cât şi în şuetele dintre PSD-iştii cârcotaşi.

"Ponta are şanse să câştige, acum două zile nu avea şanse. (...) Sunt în stare să votez şi o femeie de serviciu numai să nu mai iasă Geoană", spunea pe holuri un delegat la reuniunea PSD.

Unii vroiau să se lepede de Geoană şi de Vanghelie, considerând că Ponta ar putea fi o soluţie, măcar până la Congresul din octombrie.

"Ponta e un îngâmfat, dar ce să facem, decât Geoană...", se lamenta un PSD-ist.

"Iese Geoană preşedinte, Ponta să se mai coacă, să se maturizeze", spunea un altul.

"Ponta e încrezut şi vorbeşte de oprirea cumetriilor, când este căsătorit cu un europarlamentar şi e ginere de vicepreşedinte", critica un social-democrat.

Miron Mitrea şi Radu Mazăre au ieşit din cursa prezidenţială, cedând în favoarea lui Victor Ponta, în timp ce Cristian Diaconescu a anunţat că nu mai candidează, susţinându-l pe Mircea Geoană. Acestea au fost retragerile surpriză despre care Ilie Sârbu şi Liviu Dragnea le vorbeau ziariştilor, sâmbătă dimineaţă.

După aceste surprize, unele dintre ele bănuite, şi după aproape şapte ore de dezbateri, PSD-iştii au trecut la vot, un vot de la care aşteaptă să le schimbe cât mai repede destinul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici