Forţa Civică solicită USL retragerea unui proiect de modificare a Legii CNSAS privind colaboratorii Securităţii

Forţa Civică solicită USL să retragă proiectul de lege iniţiat de PSD care modifică Legea CNSAS şi care îi elimină din categoria colaboratorilor Securităţii pe cei care au dat informaţii, dar n-au lezat drepturile şi libertăţile omului.

379 afișări
Imaginea articolului Forţa Civică solicită USL retragerea unui proiect de modificare a Legii CNSAS privind colaboratorii Securităţii

Forţa Civică solicită USL retragerea unui proiect de modificare a Legii CNSAS privind colaboratorii Securităţii (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Vicepreşedintele FC Teodor Mărieş a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege a fost iniţiat de 14 deputaţi ai PSD şi că prin acest act normativ CNSAS ar rămâne fără obiect.

Mărieş l-a felicitat pe liderul PNL Crin Antonescu pentru faptul că niciun liberal nu este semnatar al acestui proiect de lege.

"Rog USL să retragă un asemenea proiect care nu face bine ţării şi să lase CNSAS în pace", a adăugat vicepreşedintele FC.

El a arătat că FC intenţionează să iniţieze o lege care să se refere la toţi informatorii securităţii, dar şi ai Partidului Comunist Român, Mărieş arătând că PCR a avut peste două milioane de informatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici