Fost europarlamentar: Iohannis e perfect îndreptăţit să trimită alte propuneri de comisar european

Fostul europarlamentar Cristian Preda, susţine, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a trimis două propuneri de comisar european Comisiei Europene, că preşedintele Klaus Iohannis este "perfect îndreptăţit" să trimită alte propuneri şi să-şi folosească influenţa pe care o are în PPE.

1202 afișări
Imaginea articolului Fost europarlamentar: Iohannis e perfect îndreptăţit să trimită alte propuneri de comisar european

Fost europarlamentar: Iohannis e perfect îndreptăţit să trimită alte propuneri de comisar european

"Dăncilă i-a trimis Ursulei von der Leyen două propuneri pentru poziţia de comisar european ce revine României: Dan Nica şi Rovana Plumb. Doi pesedişti. Cred că preşedintele Iohannis e perfect îndreptăţit să trimită alte propuneri la Bruxelles", a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Preda, membru PLUS.

Acesta consideră că Monica Macovei şi Mihai-Răzvan Ungureanu sunt potriviţi pentru funcţia de comisar european iar preşedintele ar putea să-şi folosească influenţa pe care o are în PPE pentru a avea "o persoană cu care ne putem mândri".

"Profilul e clar: europeni, competenţi şi care nu au fost vreodată suspectaţi de vreo faptă de corupţie. Am şi două sugestii: Monica Macovei şi Mihai-Răzvan Ungureanu. Preşedintele poate folosi influenţa de care dispune în sânul PPE (care e şi familia poitică a Ursulei von der Leyen) pentru a avea în Comisie o persoană cu care ne putem mândri, nu una de care să ne fie ruşine", notează Preda.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, şi anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici