Fost preşedinte ANRMAP din guvernarea PNL, angajat ca expert la Comisia Udrea

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea a decis, miercuri, să angajeze un expert în achiziţii publice, pe fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) din perioada Cabinetului Tăriceanu, Marius Gogescu, şi un expert financiar contabil, pe Viorica Mihai.

267 afișări
Imaginea articolului Fost preşedinte ANRMAP din guvernarea PNL, angajat ca expert la Comisia Udrea

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei, liberalul Ludovic Orban, a spus că cei doi au fost angajaţi ca experţi după ce au fost audiaţi de comisie şi că vor fi plătiţi de Camera Deputaţilor.

"Camera Deputaţilor îi plăteşte, conform regulamentului comisiei, ei vor fi angajaţi pe contract de colaborare", a precizat Ludovic Orban.

Comisia parlamentară de anchetă a solicitat mai mulţi experţi pe diferite domenii, însă conducerea Camerei le-a transmis membrilor comisiei că nu le poate pune la dispoziţie experţi parlamentari, recomandând să fie angajaţi experţi din afara Parlamentului.

Marius Gogescu a fost numit la conducerea ANRMAP de către fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în iunie 2007, deţinând funcţia până la începutul lui 2009, când a fost înlocuit de Cristina Trăilă, numită de către Emil Boc.

Comisia Udrea a decis, marţi, să adreseze o sesizare premierului Emil Boc în legătură cu faptul că ANRMAP ar fi refuzat să furnizeze dosarul de supraveghere în cazul achiziţiilor de la Ministerul Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici