Fostul ministru al Muncii critică propunerea creşterii vârstei de pensionare la 70 de ani: E pur şi simplu răutate

Lia Olguţa Vasilescu consideră că intenţia de creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani este răutate din partea PNL, precizând că Guvernul ar putea găsi 200 de milioane de lei pentru creşterea pensiilor, dar se răzbună pe cei cu sume minime.

379 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Muncii critică propunerea creşterii vârstei de pensionare la 70 de ani: E pur şi simplu răutate

„E pur şi simplu răutate”

„Cred că e pur şi simplu vorba de răutate (intenţia de creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani, n.r.). Noi nu ne-am împrumutat pentru pensii. S-a spus mult, a fost o lozincă în campania electorală, <<PSD-ul s-a împrumutat pentru pensiile bunicilor noştri şi vor plăti şi copiii noştri cât s-a împrumutat PSD-ul>>. Uite că PNL-ul vine şi se împrumută dublu de cât a făcut PSD-ul, iar PSD-ul a susţinut mărirea punctului de pensie nu din împrumuturi, ci din eliminarea deficitului”, a spus fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Olguţa Vasilescu consideră că Guvernul ar fi putut găsi 200 de milioane de lei pentru pensii, dar se răzbună întâi pe cei ce au suma minimă.

„Ce poţi să spui unui Guvern care se răzbună întâi pe ce care au pensia minimă, pe care noi i-am găsit la 400 de lei, i-am dus la 704 lei, anul acesta ar fi fost încă un efort de 10% pentru pensiile lor, infim pentru Guvernul României, trebuie s-o recunoaştem, dar ar fi însemnat că oamenii aceia care au contribuit, muncit, ar fi avut şi ei o pensie cât de cât decentă, care să le asigure măcar hrana şi facturile la utilităţi. E vorba de 200 de milioane de lei şi, cu toate astea, nu îi găsesc”, a argumentat fostul ministru.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, zilele trecute, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici